Σκορδαλιά με ψωμί
Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σκορδαλιά με ψωμί
Servings: 8
Calories: 85θερμίδες
- 150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι λευκό
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- αλάτι
Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.