Σκορδαλιά με ψωμί

σκορδαλιά με ψωμί
Σκορδαλιά με ψωμί

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 10 minutes

Συνολικός χρόνος: 22 minutes

Μερίδες: 8

Θερμίδες: 85

Σκορδαλιά με ψωμί

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.

Υλικά

1 καρβέλι ψωμί (αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα)
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. ξίδι

Εκτέλεση

Σε μπολ γεμάτο με νερό μουσκεύουμε καλά την ψίχα του ψωμιού και κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μουσκεμένη ψίχα με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το ξύδι, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν επιθυμούμε πιο αραιή υφή για τη σκορδαλιά, αραιώνουμε με λίγο νερό. 

https://www.mamapeinao.gr/skordalia-me-pswmi/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.