Σκορδαλιά με ψωμί

σκορδαλιά με ψωμί
Σκορδαλιά με ψωμί
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
10 λεπτά
Συν. Χρόνος
20 λεπτά
 
Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 85 θερμίδες
Υλικά
  • 1 καρβέλι ψωμί αφαιρούμε την κόρα και κρατάμε την ψίχα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
Εκτέλεση
  1. Σε μπολ γεμάτο με νερό μουσκεύουμε καλά την ψίχα του ψωμιού και κατόπιν τη στύβουμε πολύ καλά. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τη μουσκεμένη ψίχα με το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε εναλλάξ το ελαιόλαδο και το ξύδι, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη να ενσωματωθούν τα υλικά. Αν επιθυμούμε πιο αραιή υφή για τη σκορδαλιά, αραιώνουμε με λίγο νερό. 

Advertisement

Δείτε ακόμη:

Σκορδαλιά με πατάτες

Advertisement
Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.