Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα
Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σκορδαλιά με ψωμί

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Πιάτο: Ορεκτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Λέξη κλειδί: Σκορδαλιά με ψωμί
Μερίδες: 8
Θερμίδες: 85 θερμίδες

Υλικά

  • 150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι λευκό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Βίντεο

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.