Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα

Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα
Σκορδαλιά με ψωμί και αμύγδαλα
Print

Σκορδαλιά με ψωμί

Ανεπανάληπτη σκορδαλιά με ψωμί από τον Τάσο Αντωνίου! Εμπλουτίστε τη σκορδαλιά σας με ξηρούς καρπούς όπως καρύδια ή αμύγδαλα, αφαιρώντας αντίστοιχα ψωμί από τη συνταγή.
Course Ορεκτικά
Cuisine Ελληνική
Keyword Σκορδαλιά με ψωμί
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 10 λεπτά
Total Time 20 λεπτά
Servings 8
Calories 85θερμίδες

Ingredients

  • 150 γρ. ψίχα ψωμιού μπαγιάτικο μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκά αμύγδαλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι λευκό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι

Instructions

  • Σε μπολ μουλιάζουμε μπαγιάτικο ψωμί. Στη συνέχεια το πιέζουμε να στραγγίξει καλά και το τοποθετούμε στο μούλτι. Προσθέτουμε αμύγδαλα, σκόρδο, αλάτι, χυμό λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τη σκορδαλιά μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή υφή. Αν χρειαστεί αραίωση, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Video

Δείτε επίσης: Κέικ κλασσικό και πολύ εύκολο

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή