100γρ. κουβερτούρα λιωμένη ή 30 γρ. κακάο σε σκόνη
100γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20 εκ.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν αλλά όχι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη κουβερτούρα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι.
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά με κυκλικές κινήσεις με τη μαρίζ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ώστε η σοκολατόπιτα να βγει σφιχτή και ζουμερή στο εσωτερικό. Αν ψηθεί παραπάνω, η σοκολατόπιτα θα είναι στεγνή και όσο κρυώνει θα θυμίζει κέικ.