Σουβλάκια πατάτας
Σουβλάκια πατάτας. Πεντανόστιμη συνταγή εύκολη και πολύ εντυπωσιακή.
Προετοιμασία15 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σουβλάκια πατάτας
Servings: 6
Calories: 100θερμίδες
- 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο ή ξίδι απλό από κρασί
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις πατάτες για 5-7 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται σχετικά εύκολα με πιρούνι, τις αποσύρουμε από τις φωτιές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριου πάχους φέτες.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το μισό ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη φρέσκια ρίγανη, το σχινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Περνάμε τις πατάτες σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχαροτήγανο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για περίπου 15 λεπτά. Τα γυρίζουμε συχνά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο ξύδι και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.