Σουβλάκια πατάτας

Σουβλάκια πατάτας

Σουβλάκια πατάτας, φοβερή συνταγή.

Σουβλάκια πατάτας
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Σουβλάκια πατάτας

Σουβλάκια πατάτας. Πεντανόστιμη συνταγή εύκολη και πολύ εντυπωσιακή.
Προετοιμασία15 λεπτά
Μαγείρεμα15 λεπτά
Σύνολο30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σουβλάκια πατάτας
Servings: 6
Θερμίδες: 100 θερμίδες

Υλικά

  • 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1/4 φλ. τσαγιού μπαλσάμικο ή ξίδι απλό από κρασί
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βράζουμε τις πατάτες για 5-7 λεπτά. Όταν μαλακώσουν και τρυπιούνται σχετικά εύκολα με πιρούνι, τις αποσύρουμε από τις φωτιές. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κόβουμε τις πατάτες σε μέτριου πάχους φέτες.
  • Σε μπολ αναμειγνύουμε το μισό ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, τη φρέσκια ρίγανη, το σχινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Περνάμε τις πατάτες σε ξύλινα καλαμάκια. Ψήνουμε τα σουβλάκια σε σχαροτήγανο με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για περίπου 15 λεπτά. Τα γυρίζουμε συχνά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο ξύδι και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά. 

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek Recipes in English? Click here

1 Σχόλιο
  1. Τι είπε τώρα ρε Τάσο!
    Σουβλάκια πατάτας. Φοβερή συνταγή. Τα κάναμε χτες στο μπαρμπεκιου και εγινε πανικος λεμε!

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.