Go Back
Σουβλάκι ξιφία
Print Recipe
5 from 1 vote

Σουβλάκι ξιφία

Ζουμερό σουβλάκι με ξιφία μαριναρισμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Ελαφρύ και πρωτότυπο σουβλάκι με ζουμερό και γευστικό ψάρι!
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση20 λεπτά
Συνολικός χρόνος30 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σουβλάκι ξιφία
Servings: 4
Calories: 200θερμίδες

Ingredients

  • 700 γρ. φιλέτο ξιφία χωρίς το δέρμα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. δεντρολίβανο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • τρίχρωμες πιπεριές για τα σουβλάκια

Instructions

  • Αναμειγνύουμε σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιούα, το ξύδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Τοποθετούμε το φιλέτο ξιφία που έχουμε κόψει σε μπουκιές σε πλατύ και ρηχό πιάτο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Καλύπτουμε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  • Παράλληλα κόβουμε τις πιπεριές σε μεγάλα καρέ, έτσι ώστε να μπουν ανάμεσα στα κομμάτια ξιφία στο σουβλάκι. Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια ξεκινώντας με τις πιπεριές και εναλλάσσουμε με  το ψάρι. Τελειώνουμε κάθε σουβλάκι με πιπεριά. Αλείφουμε όλα τα σουβλάκια ξιφία με τη μαρινάδα. Τα αραδιάζουμε πάνω σε σχάρα μέσα σε ταψάκι. 
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15-20 λεπτά. Κατά διαστήματα τα γυρίζουμε για να ψηθεί σωστά το ψάρι. Προαιρετικά συνοδεύουμε με κους κους και φρέσκο μαϊντανό.