Σούπα με κεφτεδάκια
Σούπα με κεφτεδάκια, από τις καλύτερες συνταγές για το χειμώνα.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Σούπες
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σούπα με κεφτεδάκια
Servings: 5
Calories: 270θερμίδες
Για τα κεφτεδάκια:
- 300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα:
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 2 σέλερι ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σέλερι για 2 λεπτά να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σούπα. Βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.