Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση8 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος18 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Servings: 4
Calories: 336θερμίδες
- 400 γραμμ. σπαγγέτι
- 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλ. κουκουνάρι
- 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 σκ. σκόρδο
- 2/3 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, στους 200οC, ίσα να ροδίσει.
Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζουμε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευατή). Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.