ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικάΣπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι πέστο
Εκτύπωση

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 8 λεπτά
Συνολικός χρόνος 18 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 336θερμίδες

Υλικά

  • 400 γραμμ. σπαγγέτι
  • 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, στους 200οC, ίσα να ροδίσει.
  • Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζουμε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
  • Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευατή). Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Μπανόφι

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Λαγάνα για την Καθαρά Δευτέρα

Συνταγή για παραδοσιακή λαγάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Δείτε πώς θα φτιάξετε το νηστίσιμο ψωμί της Καθαράς Δευτέρας εύκολα και απλά!

Μοχίτο με ρόδι

Συνταγή για γιορτινό κοκτέιλ μοχίτο με ρόδι!

Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού φράουλα που συνοδεύει τέλεια ένα cheesecake, τάρτες, παγωτό ή γιαούρτι. Φτιάξτε το και θα το λατρέψετε.

Περισσότερα άρθρα

Ανακαλύψαμε το πρώτο vegan τσουρέκι της πόλης!

O Στέφανος Διαμαντόπουλος φτιάχνει στον Πειραιά το πιο νόστιμο και πρωτότυπο vegan τσουρέκι της πόλης. Εκτός αυτού, εδώ θα βρεις περίτεχνα σοκολατένια αυγά και μοναδικές τούρτες από ζαχαρόπαστα για κάθε περίσταση.

Μυστικά για άπαιχτα μακαρόνια φούρνου

Η πιο συγκλονιστική συνταγή έχει 5 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μακαρονάδα ογκρατέν.

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ