Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι πέστο
Σπαγγέτι πέστο
Print

Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού

Σπαγγέτι με πέστο βασιλικού από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα γευστικό πιάτο που συνδυάζει γεύσεις, αρώματα και υφές! Εύκολη, γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή για μακαρονάδα.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Διεθνής
Keyword Σπαγγέτι με σάλτσα πέστο βασιλικού
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 8 λεπτά
Total Time 18 λεπτά
Servings 4
Calories 336θερμίδες

Ingredients

  • 400 γραμμ. σπαγγέτι
  • 2 φλ. τσαγ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. κουκουνάρι
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βάζουμε το κουκουνάρι σε ταψάκι και ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο, στους 200οC, ίσα να ροδίσει.
  • Στο γουδί ή στο μούλτι, βάζουμε το βασιλικό, το ψημένο κουκουνάρι, το σκόρδο, 1/2 κ. γλ. αλάτι και 1/4 κ. γλ. πιπέρι και χτυπάμε. Κατόπιν ρίχνουμε το λάδι σιγά-σιγά, μέχρι η σάλτσα να γίνει αρκετά πηχτή.
  • Μεταφέρουμε το πέστο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό. Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε al dente (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευατή). Κατόπιν τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Μπανόφι

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή