Σπιτικός γύρος
Σπιτικός γύρος στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε γύρο λαχταριστό και τόσο ζουμερό μέσα σε χρόνο μηδέν.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση15 λεπτά λεπτά
Αναμονή3 ώρες ώρες
Συνολικός χρόνος3 ώρες ώρες 20 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Σπιτικός γύρος
Servings: 4
Calories: 342θερμίδες
Για τη μαρινάδα:
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πάπρικα
- 1/4 κ.γλ. ρίγανη
- 1/4 κ.γλ. δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα
Για τον γύρο:
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
Για το σερβίρισμα:
- ντομάτα
- πίτες για σουβλάκια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ετοιμάζουμε τον γύρο:
Με το μαχαίρι κάνουμε μικρές διαγώνιες τομές κατά μήκος κάθε φιλέτου. Θέλουμε μπουκιές μετρίου πάχους. Μεταφέρουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήνουμε τον γύρο, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζουμε για να μαγειρευτεί και από την άλλη. Ο γύρος θα είναι έτοιμος σε περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μεταφέρουμε στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε προσεκτικά, με κοφτερό μαχαίρι, σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε τον γύρο ζεστό με ντομάτα και πίτες για σουβλάκια. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με λίγο λεμόνι.