Σπιτικός γύρος στο τηγάνι

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε γύρο λαχταριστό και τόσο ζουμερό μέσα σε χρόνο μηδέν, εύκολα και πολύ οικονομικά.

Σπιτικός γύρος

Σπιτικός γύρος

Σπιτικός γύρος στο τηγάνι από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε γύρο λαχταριστό και τόσο ζουμερό μέσα σε χρόνο μηδέν. 
5 from 3 votes
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 15 λεπτά
Αναμονή 3 ώρες
ΣΥΝΟΛΟ 3 ώρες 20 λεπτά
ΓΕΥΜΑ Κυρίως πιάτα
ΚΟΥΖΙΝΑ Ελληνική
ΜΕΡΙΔΕΣ 4
ΘΕΡΜΙΔΕΣ 342 θερμίδες

ΥΛΙΚΑ
  

Για τη μαρινάδα:

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/4 κ.γλ. δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμός και ξύσμα

Για τον γύρο:

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο

Για το σερβίρισμα:

  • ντομάτα
  • πίτες για σουβλάκια
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν τα αρώματά τους.

Ετοιμάζουμε τον γύρο:

  • Με το μαχαίρι κάνουμε μικρές διαγώνιες τομές κατά μήκος κάθε φιλέτου. Θέλουμε μπουκιές μετρίου πάχους. Μεταφέρουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  • Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το τηγάνι χωρίς λάδι. Ψήνουμε τον γύρο, χωρίς να γεμίσουμε υπερβολικά το τηγάνι. Όταν πάρει χρώμα από την μια πλευρά, γυρίζουμε για να μαγειρευτεί και από την άλλη. Ο γύρος θα είναι έτοιμος σε περίπου 8-10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε στην επιφάνεια κοπής και κόβουμε προσεκτικά, με κοφτερό μαχαίρι, σε λεπτές λωρίδες. Σερβίρουμε τον γύρο ζεστό με ντομάτα και πίτες για σουβλάκια. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με λίγο λεμόνι.

ΒΙΝΤΕΟ

ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ Σπιτικός γύρος

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δείτε επίσης: Κοτόπουλο πανέ

3 Σχόλια
  1. Τάσο καλημερα! Εφτιαξα το γυρο σου και επαθαν ολοι πλακα στο σπιτι. Απο σήμερα είμαι εγω ο σεφ στο σπιτι!! χαχαχαχα

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.