9μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένεςκομμένες σε τέταρτα
1κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
2κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
1και 1/2 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
1αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
λίγα φύλλα βασιλικού
αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
1φλ. φέτατρίμματα
200γραμμ. γιαούρτι 0%
λίγος φρέσκος βασιλικός
Instructions
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τα ταρτάκια στην άκρη.
Τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε φύλλου, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες του φύλλου περίπου 1 εκατοστό, το κατσικίσιο τυρί, τη μισή ζάχαρη, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες ντομάτες, τις ελιές και το βαλσάμικο ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα πασπαλίζουμε στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα και να φουσκώσει το φύλλο.
Σερβίρουμε την τάρτα με ντομάτα ζεστή, γαρνίροντας με ωμό ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού.