Τάρτα με ντομάτα

Τάρτα με ντομάτα
Προετοιμασία
10 λεπτά
Εκτέλεση
25 λεπτά
 
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 9 μικρές ντομάτες ξεφλουδισμένες κομμένες σε τέταρτα
  • 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 και 1/2 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για επάλειψη
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • αλάτι
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 1 φλ. φέτα τρίμματα
  • 200 γραμμ. γιαούρτι 0%
  • λίγος φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

  2. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τα ταρτάκια στην άκρη.

  3. Τοποθετούμε στην επιφάνεια κάθε φύλλου, αφήνοντας περιθώριο από τις άκρες του φύλλου περίπου 1 εκατοστό, το κατσικίσιο τυρί, τη μισή ζάχαρη, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις φέτες ντομάτες, τις ελιές και το βαλσάμικο ξύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και τα πασπαλίζουμε στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η τάρτα και να φουσκώσει το φύλλο. 

  4. Σερβίρουμε την τάρτα με ντομάτα ζεστή, γαρνίροντας με ωμό ελαιόλαδο και λίγα φύλλα βασιλικού.

Advertisement

Advertisement
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.