Τρουφάκια σοκολάτας
Τα πιο εύκολα και γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια μέσα σε 10 λεπτά και θα με θυμηθείτε!
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση1 ώρα ώρα
Συνολικός χρόνος1 ώρα ώρα 10 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Τρουφάκια, Τρουφάκια
Servings: 12
Calories: 88θερμίδες
- 250 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
- 450 γρ. μπισκότα πτι μπερ 2 πακέτα
- 200 ml νερό
- 300 γρ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. vinsanto ή κονιάκ
- 200 γρ. σοκολατένια τρούφα
Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι βράζουμε σε μέτρια φωτιά το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ετοιμαστεί το σιρόπι.
Με τα χέρια θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρας και το σιρόπι στα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει το μείγμα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια. Σε ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το vinsanto, καρύδα, τη σοκολατένια τρούφα και το κακάο. Βουτάμε ένα ένα τα τρουφάκια στο vinsanto και κατόπιν τα κυλάμε στην επικάλυψη της επιλογής μας. Βάζουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για μια ώρα πριν τα σερβίρουμε.