Go Back
Φακόρυζο πιλάφι συνταγή
Print Recipe
5 from 2 votes

Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με γευστικό ρύζι και θρεπτικές φακές. Το φακόρυζο είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε όλοι και να γλύφουν τα δάχτυλά τους!
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φακόρυζο πιλάφι
Servings: 4
Calories: 195θερμίδες

Ingredients

  • 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
  • 2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Instructions

  • Βάζουμε το ρύζι σε μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό. Σερβίρουμε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό. ​