Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι συνταγή
Φακόρυζο πιλάφι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 25 minutes

Συνολικός χρόνος: 35 minutes

Μερίδες: 4

Θερμίδες: 195

Φακόρυζο πιλάφι

Φακόρυζο πιλάφι από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με γευστικό ρύζι και θρεπτικές φακές. Το φακόρυζο είναι ένας εύκολος τρόπος να φάνε όλοι και να γλύφουν τα δάχτυλά τους!

Υλικά

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε φέτες
2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο για πιλάφι
2 φλιτζάνια φακές μαγειρεμένες
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ρύζι σε μπολ γεμάτο με νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 20 λεπτά. Σε μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Στραγγίζουμε το ρύζι και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση. Στη συνέχεια κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές κι ανακατεύουμε. Από τη στιγμή που θα πάρει την πρώτη βράση, αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά, χωρίς να ανακατέψουμε το φαγητό. Σερβίρουμε το φακόρυζο κρύο ή ζεστό. ​
1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.