Για αυτή τη συνταγή, επιλέγουμε ρεβίθια καλής ποιότητας και βραστερά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα μουλιάζουμε σε νερό για 6-7 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν, με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια καλά χωρίς όμως να χάνουν το σχήμα τους.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια στο μούλτι. Προσθέτουμε κρεμμύδι, μπέικιν πάουντερ, κύμινο, αλάτι, αλεύρι και μαϊντανό. Χτυπάμε ελάχιστα, χωρίς να πολτοποιοηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά μέχρι να πετύχουμε αυτή την υφή. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα φαλάφερ πρέπει να κολυμπάνε στο ηλιέλαιο. Πλάθουμε με τα χέρια κεφτέδες μεσαίου πάχους. Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε όλο το μείγμα. Μεταφέρουμε έναν έναν τους κεφτέδες στο τηγάνι. Αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματίσουν κρούστα. Όταν είναι έτοιμοι, γυρνάμε τους κεφτέδες με δυο κουτάλια. Στη συνέχεια τους αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε τα φαλάφελ σε πιάτο. Συνοδεύουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.