fbpx

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και αραβική πίτα για απόλυτα έθνικ γευστική εμπειρία!

Φαλάφελ Συνταγή
Print Recipe
5 from 1 vote

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής. Σερβίρετε τους ρεβιθοκεφτέδες με φρέσκια ντομάτα, κρεμμύδι και αραβική πίτα για απόλυτα έθνικ γευστική εμπειρία!
Prep Time10 λεπτά
Cook Time20 λεπτά
Αναμονή8 ώρες
Total Time8 ώρες 30 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φαλάφελ
Servings: 4
Calories: 380θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 250 γραμ. ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. κύμινο
  • 3-4 κ.σ. αλεύρι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • για το σερβίρισμα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Instructions

  • Για αυτή τη συνταγή, επιλέγουμε ρεβίθια καλής ποιότητας και βραστερά. Τα βάζουμε σε μπολ και τα μουλιάζουμε σε νερό για 6-7 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
  • Ρίχνουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό και βράζουμε. Όταν ξεκινήσουν να βράζουν, με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε την επιφάνεια του νερού. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια καλά χωρίς όμως να χάνουν το σχήμα τους.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε τα στραγγισμένα ρεβίθια στο μούλτι. Προσθέτουμε κρεμμύδι, μπέικιν πάουντερ, κύμινο, αλάτι, αλεύρι και μαϊντανό. Χτυπάμε ελάχιστα, χωρίς να πολτοποιοηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και χτυπάμε ξανά μέχρι να πετύχουμε αυτή την υφή. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.
  • Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τα φαλάφερ πρέπει να κολυμπάνε στο ηλιέλαιο. Πλάθουμε με τα χέρια κεφτέδες μεσαίου πάχους. Ακολουθούμε τη διαδικασία μέχρι να πλάσουμε όλο το μείγμα. Μεταφέρουμε έναν έναν τους κεφτέδες στο τηγάνι. Αφήνουμε να τηγανιστούν για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματίσουν κρούστα. Όταν είναι έτοιμοι, γυρνάμε τους κεφτέδες με δυο κουτάλια. Στη συνέχεια τους αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε τα φαλάφελ σε πιάτο. Συνοδεύουμε με ψιλοκομμένη ντομάτα και κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.

Video

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο
  1. Τα τρωμε τωρα στο σπιτι! Καλα εισαι θεος! Και το βιντεο φοβερο. Τα βαλαμε σε αραβικη πιτουλα! Ονειρο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.