Go Back
Print Recipe
5 from 2 votes

Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα την παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα με 7 ή 9 υλικά για τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου με τη συνταγή του Τάσου!
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση50 λεπτά
Συνολικός χρόνος1 ώρα
Course: Γλυκά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα
Servings: 6
Calories: 420θερμίδες

Ingredients

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 125 γρ. καρυδόψιχα
  • 125 γρ. σταφίδες
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα προαιρετικά

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Video