Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

Υλικά

Βρείτε την ιστορία της φανουρόπιτας κάνοντας κλικ εδώ.

Βρείτε τη βασική συνταγή για φανουρόπιτα με 9 υλικά κάνοντας κλικ εδώ.



1/2 κιλό αλεύρι
300 γραμ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
300 γραμ. ελαιόλαδο
300 γραμ. ζάχαρη
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. γαρύφαλο
1 κ.γλ. κανέλα
125 γραμ. καρύδια
125 γραμ. σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνούμε όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη, το γαρύφαλο, την κανέλα και τη μαγειρική σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ισιώνουμε πιέζοντας με βρεγμένα χέρια για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

https://www.mamapeinao.gr/fanouropita-me-portokalada/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.