Χοιρινή τηγανιά
Η καλύτερη χοιρινή τηγανιά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή τηγανιά, ιδανική και για αρχάριους μάγειρες. Καταπληκτικός μεζές για τη μπίρα.
Προετοιμασία5 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χοιρινή τηγανιά
Servings: 2
Calories: 567θερμίδες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
- 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γλ. ρίγανη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού.