Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά

Χρόνος προετοιμασίας: 5 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 30 minutes

Μερίδες: 2

Υλικά

Μάθετε για τη θερμιδική αξία της συνταγής κάνοντας κλικ εδώ.

    125g.  χοιρινό λαιμό
    ½ σκελίδα σκόρδο
    ½ λάιμ
    ½ φρέσκο κρεμμυδάκι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 σφηνάκι λευκό κρασί
    30-50g. μανιτάρια πορτσίνι
    1 κ.σ. κατίκι
    2 ντοματίνια
    1 κ.γλ. μουστάρδα ντιζόν
    125g. ζωμό βοδινό
    Φρεσκοτριμμένο τρίχρωμο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών MAGGI “Σαν της μαμάς” στην καρδιά του φαγητού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. 

Η συνταγή για εύκολη χοιρινή τηγανιά αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου "Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. 

 

https://www.mamapeinao.gr/xoirini-tigania/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.