Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά, κλασσική πεντανόστιμη συνταγή για τον καλύτερο μεζέ!

5 from 3 votes
Χοιρινή τηγανιά
Χοιρινή τηγανιά
Προετοιμασία
5 λεπτά
Εκτέλεση
30 λεπτά
Συν. Χρόνος
35 λεπτά
 
Η καλύτερη χοιρινή τηγανιά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή τηγανιά, ιδανική και για αρχάριους μάγειρες. Καταπληκτικός μεζές για τη μπίρα.
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 567 θερμίδες
Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

  3. Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Η συνταγή για εύκολη χοιρινή τηγανιά αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Για να μην ξαναπείς ποτέ… Μαμά Πεινάω!

3 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.