Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά, κλασσική πεντανόστιμη συνταγή για τον καλύτερο μεζέ!

Χοιρινή τηγανιά
Εκτύπωση

Χοιρινή τηγανιά

Η καλύτερη χοιρινή τηγανιά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή τηγανιά, ιδανική και για αρχάριους μάγειρες. Καταπληκτικός μεζές για τη μπίρα.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Χοιρινή τηγανιά
Προετοιμασία 5 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 2
Θερμίδες 567θερμίδες

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. 

Βίντεο συνταγής

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

5 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή