Χοιρινή τηγανιά

Χοιρινή τηγανιά, κλασσική πεντανόστιμη συνταγή για τον καλύτερο μεζέ!

Χοιρινή τηγανιά
Print Recipe
5 from 4 votes

Χοιρινή τηγανιά

Η καλύτερη χοιρινή τηγανιά από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή τηγανιά, ιδανική και για αρχάριους μάγειρες. Καταπληκτικός μεζές για τη μπίρα.
Prep Time5 λεπτά
Cook Time30 λεπτά
Total Time35 λεπτά
Servings: 2
Calories: 567θερμίδες

Ingredients

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1/2 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι

Instructions

  • Σε τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και περιχύνουμε την τηγανιά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.
  • Μόλις έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά του κρέατος και έχει μείνει μόνο το λάδι του στο τηγάνι, προσθέτουμε τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή, περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για το τέλειο Μπανόφι

Η συνταγή για εύκολη χοιρινή τηγανιά αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου «Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω» το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

4 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.