Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)
Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα). Αγαπημένη συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος10 λεπτά λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)
Servings: 5
Calories: 190θερμίδες
- 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια χυμός
- 1½ φλ. τσαγιού ταχίνι
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- Αλάτι
- λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
- Τραγανές πίτες
- 6 αραβικές πίτες μεγάλες λεπτές
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Στο μούλτι κάνουμε πουρέ τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό ρεβιθιών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα πρσθέτοντας σταδιακά τον χυμό λεμονιών μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό χοντροκομμένο και πάπρικα.