
Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)
Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα). Αγαπημένη συνταγή με σίγουρη επιτυχία.
Μερίδες 5
Θερμίδες 190θερμίδες
Υλικά
- 250 γραμμ. ρεβίθια βρασμένα και στραγγισμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 λεμόνια χυμός
- 1½ φλ. τσαγιού ταχίνι
- ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- Αλάτι
- λίγο μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
- Τραγανές πίτες
- 6 αραβικές πίτες μεγάλες λεπτές
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Στο μούλτι κάνουμε πουρέ τα βρασμένα ρεβίθια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το Μακεδονικό Ταχίνι και χτυπάμε. Σταδιακά προσθέτουμε το ζωμό ρεβιθιών, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε το χτύπημα πρσθέτοντας σταδιακά τον χυμό λεμονιών μέχρι να σχηματιστεί μία πηχτή κρέμα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό χοντροκομμένο και πάπρικα.
Δες τις συνταγές μας σε βίντεο και γίνε master στην κουζίνα
Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Χούμους με Ταχίνι! Δεν ήξερα οτι είναι τόσο φοβερό. Τάσο η συνταγή σου με έβγαλε ασπροπρόσωπη και σε ευχαριστώ διπλά!