Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Servings: 5
Calories: 520θερμίδες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- μυζήθρα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.