Go Back
Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Print Recipe
5 from 1 vote

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση25 λεπτά
Συνολικός χρόνος35 λεπτά
Course: Κυρίως πιάτα
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Servings: 5
Calories: 520θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • μυζήθρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.