Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι. Μια συνταγή εύκολη και πάρα πολύ νόστιμη. Λίγα υλικά δημιουργούν ένα πάρα πολύ ωραίο πιάτο.

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Print

Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι

Μια συνταγή ελαφριά με χυλοπίτες και μανιτάρια. Ρίχνοντας τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, πετυχαίνουμε πυκνή σάλτσα με πλούσια υφή.
Course Κυρίως πιάτα
Cuisine Ελληνική
Keyword Χυλοπίτες με μανιτάρια στο τηγάνι
Prep Time 10 λεπτά
Cook Time 25 λεπτά
Total Time 35 λεπτά
Servings 5
Calories 520θερμίδες

Ingredients

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό άσπρα μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 πακέτο χυλοπίτες
  • μυζήθρα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Instructions

  • Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί και τα κόβουμε στη μέση.
  • Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Στο μεταξύ βράζουμε για λίγα λεπτά τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια με μια τσιμπίδα τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια, προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Η καλύτερη συνταγή για το πιο αφράτο και εύκολο κέικ που έχεις δοκιμάσει εδώ

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή