Go Back
Ψωμί τράβα-τσίμπα
Print Recipe
5 from 1 vote

Ψωμί τράβα-τσίμπα

Ψωμί τράβα-τσίμπα. Η συνταγη που εκανε διασημη ο Τασος Αντωνιου μεσα απο το βιβλιο του. Δοκιμαστε την σημερα κιολας και θα εντυπωσιαστειτε.
Προετοιμασία10 λεπτά
Εκτέλεση30 λεπτά
Συνολικός χρόνος40 λεπτά
Course: Ορεκτικά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Ψωμί τράβα-τσίμπα
Servings: 6
Calories: 434θερμίδες

Ingredients

  • 1 καρβέλι ψωμί μικρό
  • 300 γρ. έμενταλ ή γραβιέρα σε φέτες για τοστ
  • 6 φέτες αλλαντικό της επιλογής σας
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Instructions

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, πρροσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με τις φέτες τυριού και το ψιλοκομμένο αλλαντικό. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του καρβελιού με λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το καρβέλι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. 
  • Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.