Ψωμί τράβα-τσίμπα

Ψωμί τράβα-τσίμπα
Ψωμί τράβα-τσίμπα
Εκτύπωση

Ψωμί τράβα-τσίμπα

Η συνταγη που εκανε διασημη ο Τασος Αντωνιου μεσα απο το βιβλιο του. Δοκιμαστε την σημερα κιολας και θα εντυπωσιαστειτε.
Πιάτο Ορεκτικά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ψωμί τράβα-τσίμπα
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος 40 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 434θερμίδες

Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί μικρό
  • 300 γρ. έμενταλ ή κεφαλογραβιέρα σε φέτες για τοστ
  • 6 φέτες παστουρμάς ΜΙΡΑΝ
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
  • Με οδοντωτό μαχαίρι χαράζουμε βαθιά το ψωμί κάθετα και οριζόντια, πρροσέχοντας να μην κόψουμε την κάτω πλευρά του. Γεμίζουμε τις σχισμές με τις φέτες τυριού και τον ψιλοκομμένο παστουρμά. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του καρβελιού με λιωμένο βούτυρο.
  • Τοποθετούμε το καρβέλι σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να λιώσει το τυρί. 
  • Πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή για ψωμί τράβα-τσίμπα αποτελεί μέρος του βιβλίου μαγειρικής του Τάσου Αντωνίου “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.  

Δείτε επίσης: Μους σοκολάτας 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή