Go Back
Άλειμμα κακάο
Print Recipe
5 from 2 votes

Σπιτική μερέντα με 3 υλικά

Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.
Εκτέλεση15 λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Άλειμμα κακάο
Servings: 10
Θερμίδες: 250θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου

Ingredients

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. κακάο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Instructions

  • Σε τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε το κακάο, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετα΄φερουμε το άλειμμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
  • Όταν κρυώσουν καλά, τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Video