Σπιτική μερέντα με 3 υλικά
Άλειμμα κακάο από τον Τάσο Αντωνίου! Ένα υπέροχο άλειμμα με κακάο ιδανικό για να το αλείψετε σε ζεστό ψωμάκι στο πρωινό.
Εκτέλεση15 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος15 λεπτά λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Άλειμμα κακάο
Servings: 10
Θερμίδες: 250θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 200 γρ. βούτυρο
- 3-4 κ.σ. κακάο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Σε τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κακάο, το οποίο το έχουμε κοσκινίσει. Όταν ενωθούν, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μετα΄φερουμε το άλειμμα σε αποστειρωμένα βαζάκια.
Όταν κρυώσουν καλά, τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο.