Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζουμε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι.
Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Ρίχνουμε τρεις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής στην πρώτη φόρμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά χρώμα ζαχαροπλαστικής στις υπόλουπες φόρμες, ώστε το μείγμα να έχει ένα χρωματικό τόνο διαφορά.
Χτυπάμε 2-3 φορές τις φόρμες του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.