Ombre κέικ

Ombre κέικ

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
2 μεσαία αυγά
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 3/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. τσαγιού πλήρες γάλα

Για το γλάσο buttercream:

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Σε σταθερό μίξερ, ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζ. βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και κατόπιν 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα μεσαίο μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια ελαφριά υφή.

Ρίχνουμε τρεις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής για την πρώτη στρώση του κέικ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε το μείγμα να έχει ένα χρωματικό τόνο διαφορά κάθε φορά. Μπορούμε να φτιάξουμε 2 ή 3 στρώσεις κέικ διαφορετικού χρώματος.

Ψήνουμε το κέικ για 40 λεπτά μέχρι να περάσει το τεστ της οδοντογλυφίδας.

Για το γλάσο buttercream:

Σε σταθερό μίξερ, χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα τη ζάχαρη και 1 φλιτζ. βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταδιακά αυξάνουμε τη ταχύτητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 κ.γλ. βανίλια και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 1 λεπτό. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύρρευστο, ρίχνουμε ακόμη 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος. Με μια σπάτουλα καλύπτουμε περιμετρικά το κρύο πλέον κέικ.

https://www.mamapeinao.gr/ombre-keik/
Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.