Ombre κέικ, ίσως το πιο όμορφο κέικ που έχει υπάρξει ποτέ! Συνταγή δοκιμασμένη και πολύ εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε όλα τα βήματα

Ombre κέικ
Εκτύπωση

Ombre κέικ

Ombre κέικ, ίσως το πιο όμορφο κέικ που έχει υπάρξει ποτέ! Συνταγή δοκιμασμένη και πολύ εύκολη αρκεί να ακολουθήσετε όλα τα βήματα
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Ombre κέικ
Προετοιμασία 20 λεπτά
Εκτέλεση 50 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 10 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 367θερμίδες

Υλικά

  • 280 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια σε σκόνη

Για το γλάσο βουτυρόκρεμας:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC.
  • Σε μπολ χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα. Ρίχνουμε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Κατόπιν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά. Κοσκινίζουμε μέσα στο μπολ την μισή ποσότητα από το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τη βανίλια και χτυπάμε ώσπου να ενωθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά. Κοσκινίζουμε στο μπολ και το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε δυο βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες 20 εκ. με αποσπώμενη βάση. Ρίχνουμε τρεις σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής στην πρώτη φόρμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας σταδιακά χρώμα ζαχαροπλαστικής στις υπόλουπες φόρμες, ώστε το μείγμα να έχει ένα χρωματικό τόνο διαφορά.
  • Χτυπάμε 2-3 φορές τις φόρμες του κέικ στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά. Ξεφορμάρουμε τα κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

Για τη βουτυρόκρεμα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λεπτά να αφρατέψει. Κοσκινίζουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη (κρατάμε λίγη στην άκρη για το τέλος) και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα. Χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Προσθέτουμε λίγη λίγη ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, αναλόγως πόσο σφιχτή θέλουμε να είναι η υφή της βουτυρόκρεμα. Αν η βουτυρόκρεμα βγει πολύ σφιχτή, αραιώστε με λίγο γάλα.

Για το μοντάρισμα

  • Ακουμπάμε το ένα από τα δυο κέικ σε πιατέλα. Απλώνουμε με σπάτουλα 1/3 από τη βουτυρόκρεμα. Επικαλύπτουμε με το δεύτερο κέικ και γαρνίρουμε με τη βουτυρόκρεμα από πάνω και περιμετρικά.

Δείτε επίσης: Φοβερή σοκολατόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Χούμους με Ταχίνι (ρεβιθοσαλάτα)

Φανταστικό χούμους, δηλαδή σκορδάτη ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι, για να συνοδεύσετε φαλάφελ, αραβικά πιτάκια και ό,τι τραβάει η όρεξή σας.

Εύκολο σκορδόψωμο

Σκορδόψωμο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε το αγαπημένο σας σκορδόψωμο με μπαγκέτα, σκόρδο, βούτυρο και φρέσκα μυρωδικά. Ιδανικό ορεκτικό για ένα γεύμα, για πάρτι ή για βραδιά με ταινία στο σπίτι.

Γαλακτομπούρεκο το πιο εύκολο

Γαλακτομπούρεκο ονειρεμένο από τον Τάσο Αντωνίου. Φτιάξτε κι εσείς το πιο εύκολο και τρεμουλιαστό γαλακτομπούρεκο με θεϊκή κρέμα κα σιροπιασμένο φύλλο.

Περισσότερα άρθρα

3 συνταγές για γλυκά με γιαούρτι σε δέκα λεπτά

Υπέροχες συνταγές για γλυκά με γιαούρτι που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε μόλις 10 λεπτά. Φτιάξτε αυτά τα καταπληκτικά γλυκά από γιαούρτι σήμερα!

5 τρόποι για να μη μαυρίζει το αβοκάντο

Το αβοκάντο στο ψυγείο μαυρίζει πολύ γρήγορα; Δες εύκολους και έξυπνους τρόπους για τη συντήρησή του και μάθε μυστικά για να μη μαυρίζει το αβοκάντο!

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το έκανα στη γιορτή της κόρης μου χαρήκαν όλα τα παιδιά πάρα πολύ! Τάσο ωραία ιδέα και πολύ οικονομική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ