Vegan σαλάτα κους κους
Μια εύκολη και χορταστική vegan σαλάτα με λαχανικά και κους κους. Προσοχή να μη μουλιάσει υπερβολικά το κους κους και χάσει την al dente υφή του! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως ή και ως μεσημεριανό στο ταπεράκι.
Προετοιμασία10 λεπτά λεπτά
Εκτέλεση10 λεπτά λεπτά
Συνολικός χρόνος20 λεπτά λεπτά
Course: Σαλάτες
Cuisine: Διεθνής
Keyword: Vegan σαλάτα κους κους
Servings: 5
Calories: 275θερμίδες
Author: Τάσος Αντωνίου
- 450 γρ. Κους κους
- 70 ml Νερό
- 2 αγγούρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. καλαμπόκι
Για το ντρέσινγκ:
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
- 1/4 κ.γλ. Πάπρικα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μουλιάζουμε μέσα το κους κους για 10-15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι έτοιμο όταν απορροφήσει το νερό και φουσκώσει. Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι. Ιδανικά, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.