ΑρχικήΣυνταγέςΣαλάτεςVegan σαλάτα κους κους

Μια εύκολη και χορταστική vegan σαλάτα με λαχανικά και κους κους. Προσοχή να μη μουλιάσει υπερβολικά το κους κους και χάσει την al dente υφή του! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως ή και ως μεσημεριανό στο ταπεράκι.

Vegan σαλάτα με κους κους
Εκτύπωση

Vegan σαλάτα κους κους

Μια εύκολη και χορταστική vegan σαλάτα με λαχανικά και κους κους. Προσοχή να μη μουλιάσει υπερβολικά το κους κους και χάσει την al dente υφή του! Αυτή η σαλάτα σερβίρεται αμέσως ή και ως μεσημεριανό στο ταπεράκι.
Πιάτο Σαλάτες
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Vegan σαλάτα κους κους
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 5
Θερμίδες 275θερμίδες
Δημιουργός Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 450 γρ. Κους κους
  • 70 ml Νερό
  • 2 αγγούρια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. καλαμπόκι

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. Χυμός λεμονιού
  • 1/4 κ.γλ. Πάπρικα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το νερό με αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μουλιάζουμε μέσα το κους κους για 10-15 λεπτά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι έτοιμο όταν απορροφήσει το νερό και φουσκώσει. Στη συνέχεια, το αφρατεύουμε με πιρούνι. Ιδανικά, το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το ντρέσινγκ:

  • Σε μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές υγρό διάλυμα.

Στήνουμε τη σαλάτα:

  • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα λαχανικά και το βρασμένο κους κους. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη vegan σαλάτα με κους κους αμέσως.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου

Σοκολατένιο άλειμμα αμυγδάλου από τον Τάσο Αντωνίου! Υγιεινή, νηστίσιμη μερέντα από αμύγδαλα, ιδανικό για να αλείψετε μια φέτα ψωμί ή να γαρνίρετε τα γλυκά σας.

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια

Συνταγή για σφουγγάτο (ομελέτα) με κολοκυθάκια!

Μπριζολάκια με σάλτσα ρομέσκο

Συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια με πάστα πιπεριάς (ρομέσκο).

Περισσότερα άρθρα

7 συνταγές για καλοκαιρινά λαδερά που θα λατρέψεις

Οι καλύτερες συνταγές του Τάσου Αντωνίου για λαδερά φαγητά! Εξερευνήστε τις συνταγές που σας αρέσουν και συνοδεύστε τα λαδερά σας με φέτα και ψωμάκι!

Πώς θα φτιάξετε το τέλειο φαλάφελ;

Φτιάξτε αυθεντικά φαλάφελ από την Ανατολή στο σπίτι σας με αυτά τα μικρά μυστικά και tips.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα πριν την μαγειρέψουμε;

Μάθετε γιατί δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε την μπριζόλα για να την μαγειρέψουμε και για ποιο λόγο χάνεται η όλη η γεύση εξαιτίας της απόψυξης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ