Ρύζι με λουκάνικο στο τηγάνι

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.

Ρύζι με λουκάνικο
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Ρύζι με λουκάνικα

Ρύζι με λουκάνικο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο με χυλωμένο ρύζι και λουκάνικο, ιδανικό για τον χειμώνα, που θα σερβίρετε σαν κυρίως ή ως ορεκτικό σε οικογενειακό τραπέζι.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα30 λεπτά
Σύνολο40 λεπτά
Servings: 4 άτομα
Θερμίδες: 400 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 1/4 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 λίτρο ζωμό κότας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε τις πιπεριές και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο σοτάρουμε τμέχρι να μαγειρευτεί καλά. Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε ρύζι Καρολίνα, το οποίο θα χυλώσει τέλεια σε αυτή τη συνταγή. Ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και να δέσει με τις υπόλοιπες γεύσεις.
  • Κατόπιν ρίχνουμε ζεστό τον ζωμό κότας, τόσο ώστε να καλύψει το φαγητό. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν σχηματίσει μια παχύρευστη σαλτσούλα.
  • Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, ρίχνουμε ψιλοκομμένη ντομάτα και μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Βίντεο

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.