Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά. Η καλύτερη συνταγή για μαλακά μπισκότα έτοιμα σε λίγα λεπτά. Όσο εύκολα φτιάχνονται τόσο εύκολα εξαφανίζονται!

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά
Εκτύπωση
5 from 1 vote

Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά (soft cookies)

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.
Προετοιμασία10 λεπτά
Μαγείρεμα10 λεπτά
Σύνολο20 λεπτά
Course: Γλυκά
Cuisine: Universal
Keyword: Μαλακά μπισκότα σε 10 λεπτά (soft cookies)
Servings: 30
Θερμίδες: 135 θερμίδες

Υλικά


  • 530 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    250 γρ. βούτυρο
    125 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
    250 γρ. καστανή ζάχαρη
    1/2 κ.γ. αλάτι
    2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    2 αυγά
    300 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά. 
  • Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό. Κατόπιν προσθέτουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με τη μαρίζ τη ζύμη. Προαιρετικά καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
  • Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αφήνουμε κουταλιά-κουταλιά τη ζύμη, προσέχοντας να έχουν τα μπισκότα κενό μεταξύ τους γιατί στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, στο μεσαίο ράφι του φούρνου, για 10 λεπτά. Τα μπισκότα διατηρούνται σε δοχείο αεροστεγώς κλειστό εκτός ψυγείου για πέντε μέρες.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες συνταγές για σοκολατένια γλυκά

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.