ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα
Εκτύπωση

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα! Μια πιτα πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη και γρηγορη.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα
Προετοιμασία 40 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • Για το φύλλο
  • Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα πιέζουμε ελαφρά με την κουτάλα του πουρέ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά. 
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το σιμιγδάλι και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε ένα λακουβάκι. Ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε με λίγο από το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη αλλά όχι πολύ μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με σελοφάν κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε μεγάλα φύλλα με τη βοήθεια του νισεστέ.
  • Κάθε ένα φύλλο το αλείφουμε με λάδι διπλώνουμε στη μέση λαδώνουμε ξανά και τοποθετούμε κατά μήκος το 1/6 της γέμισης. Τυλίγουμε το φύλλο προσεκτικά σε ρολό και δημιουργούμε σαλιγκαράκι. Τοποθετούμε κάθε σαλιγκαράκι σε λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε πάλι με λάδι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Tips

Αν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο θα προτιμήσουμε ένα του εμπορίου κατάλληλο για πίτες.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Δίχρωμο κέικ

Δίχρωμο κέικ με γεύση βανίλια σοκολάτα. Αφράτο, με υπέροχο άρωμα βουτύρου και μοναδικό σχέδιο σαν ζέμπρα που θα λατρέψετε!

Χτένια

Χτένια με πουρέ καλαμποκιού και κρέμα τρούφας.

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας (ναπολιτέν)

Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η σάλτσα είναι ιδανική βάση για μακαρόνια, πίτσα, κεφτέδες και άλλες συνταγές. Η πιο εύκολη μακαρονάδα ναπολιτέν με κόκκινη σάλτσα!

Περισσότερα άρθρα

Καρπούζι: πώς το επιλέγουμε και απίθανες καλοκαιρινές συνταγές

Πώς επιλέγουμε τα σωστά καρπούζια και υπέροχες καλοκαιρινές συνταγές.

Τρια υλικά για να πετύχεις τον τέλειο πουρέ πατάτας

Τέλειος πουρές πατάτας, μεταξένιος και βελούδινος χάρη σε αυτά τα 3 υλικά έκπληξη!

Πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη;

Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη σωστή αποθήκευση του φαγητού στην κατάψυξη. Έτσι θα μάθετε πόσο αντέχουν τα τρόφιμα στην κατάψυξη!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ