ΑρχικήΣυνταγέςΓλυκάΓλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα
Εκτύπωση

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα

Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα! Μια πιτα πολυ ευκολη και πολυ νοστιμη και γρηγορη.
Πιάτο Συνοδευτικά
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Γλυκιά στριφτή κολοκυθόπιτα
Προετοιμασία 40 λεπτά
Εκτέλεση 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 300θερμίδες

Υλικά

  • Για το φύλλο
  • Για τη γέμιση:

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κολοκύθα, τα μήλα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Τα πιέζουμε ελαφρά με την κουτάλα του πουρέ και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά. 
  • Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το σιμιγδάλι και την κανέλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε ένα λακουβάκι. Ρίχνουμε το λάδι, το ξίδι και το αλάτι και τα ενσωματώνουμε με λίγο από το αλεύρι. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη αλλά όχι πολύ μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με σελοφάν κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε μεγάλα φύλλα με τη βοήθεια του νισεστέ.
  • Κάθε ένα φύλλο το αλείφουμε με λάδι διπλώνουμε στη μέση λαδώνουμε ξανά και τοποθετούμε κατά μήκος το 1/6 της γέμισης. Τυλίγουμε το φύλλο προσεκτικά σε ρολό και δημιουργούμε σαλιγκαράκι. Τοποθετούμε κάθε σαλιγκαράκι σε λαμαρίνα φούρνου όπου έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε πάλι με λάδι.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.

Tips

Αν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο θα προτιμήσουμε ένα του εμπορίου κατάλληλο για πίτες.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με πεπόνι και γραβιέρα

Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και γραβιέρα!

Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα

Λαχταριστή συνταγή για χριστουγεννιάτικη πουτίγκα! Δοκιμάστε αυτή τη βρετανική πουτίγκα φέτος τα Χριστούγεννα και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο γιορτινό γλυκό για όλη την οικογένεια.

Παγωτό με μυζήθρα

Συνταγή για παγωτό με φρέσκια παριανή μυζήθρα!

Περισσότερα άρθρα

Το απίστευτο μυστικό για φρέσκο ψωμί

Μάθετε τον σωστό τρόπο για να αποθηκεύετε το ψωμί σας και να παραμείνει φρέσκο για μέρες.

Ζαχαρωμένα φρούτα για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Στολίστε τα γιορτινά γλυκά σας με ζαχαρωμένα φρούτα για να δώσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Κουρκουμάς: συνταγές και οφέλη

Ο κουρκουμάς είναι το λεγόμενο “χρυσό μπαχαρικό” που έχει τεράστα οφέλη στον οργανισμό ενώ δίνει γεύση και χρώμα στο φαγητό!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ