5 λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

λάθη που κάνετε με το αντικολλητικό τηγάνι

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να τηγανίσετε αυγό σε τηγάνι που δεν είναι αντικολλητικό; Ίσως να μην είναι το κατάλληλο τηγάνι για να ψήσετε μπριζόλες, αλλά το αντικολλητικό τηγάνι αναμφίβολα μας λύνει τα χέρια στην κουζίνα, αφού αποτρέπει το ενδεχόμενο να αρπάξει ή να κολλήσει το φαγητό στον πάτο του τηγανιού. Για να διατηρήσετε το τηγάνι σας σε καλή κατάσταση για καιρό, πρέπει να ξέρετε τα λάθη που κάνετε όταν το χρησιμοποιείτε. Μερικές απλές κινήσεις μπορούν να γίνουν καταστροφικές για το αντικολλητικό τηγάνι σας, γι’αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε με τα αντικολλητικά τηγάνια.

Εάν θέλετε να αντικαταστήσετε το αντικολλητικό τηγάνι σας ή να αγοράσετε νέο αντικολλητικό τηγάνι, κάντε κλικ εδώ!

1. Χρησιμοποιείτε αιχμηρά ή μεταλλικά αντικείμενα

Το Α και το Ω είναι η συντήρηση της αντικολλητικής επίστρωσης του τηγανιού. Μαχαίρια, μεταλλικά πιρούνια και κουτάλια, ή τσιμπίδες δεν έχουν θέση όταν μαγειρεύετε στο αντικολλητικό τηγάνι. Αυτά τα εργαλεία μπορούν εύκολα να γδάρουν το αντικολλητικό τηγάνι, με αποτέλεσμα να φθαρεί η επίστρωσή του και να μην είναι πλέον αντικολλητικό. Εάν η επίστρωση από Teflon φθαρεί, θα παρατηρήσετε κομμάτια της να κολλούν στο φαγητό που μαγειρεύετε στο τηγάνι. Επιλέξτε ξύλινα εργαλεία, τα οποία είναι μάλλον απίθανο να τραυματίσουν το τηγάνι σας.

2. Πλένετε το αντικολλητικό τηγάνι με σκληρό βουρτσάκι

Σε καμια περίπτωση δεν καθαρίζουμε το αντικολλητικό τηγάνι με τη σκληρή πλευρά του σφουγγαριού ή με σκληρό βουρτσάκι για πιάτα. Επιλέξτε ένα μαλακό σφουγγαράκι η οποία δεν θα γραντζουνίσει το αντικολλητικό τηγάνι. Επίσης, για να διασφαλίσετε την καλή κατάσταση του σκεύους σας, αποφύγετε πάση θυσία να το πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων. Ακόμη κι αν ο κατασκευαστής αναφέρει ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων, η τακτική επαφή του αντικολλητικού τηγανιού με το ισχυρό απορρυπαντικό και την υψηλή θερμοκρασία του πλυντηρίου μειώνουν τον χρόνο ζωής του σκεύος.

3. Μαγειρεύετε σε υψηλή θερμοκρασία

Η υψηλή θερμοκρασία φθείρει την επίστρωση του αντικολλητικού τηγανιού, με αποτέλεσμα να μειώνει τον χρόνο ζωής του. Όταν μαγειρεύετε με αντικολλητικό τηγάνι, επιλέξτε χαμηλή ή μέτρια φωτιά. Ένα ακόμη λάθος που μπορεί να καταστρέψει το τηγάνι σας είναι να του ρίξετε κρύο νερό όταν όσο είναι ακόμη ζεστό. Η απότομη εναλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να στρεβλώσει το σχήμα του τηγανιού, δυσκολεύοντας σας στη χρήση του.

4. Λάθος αποθήκευση

Οι περισσότεροι αποθηκεύουμε τα σκεύη μας μέσα στα ντουλάπια, συχνά το ένα μέσα στο άλλο, για να κερδίσουμε χώρο. Αυτή η συνήθεια είναι καταστροφική όταν περιλαμβάνει αντικολλητικά τηγάνια. Ο πάτος του ενός σκεύους μπορεί να φθείρει ή να γδάρει την αντικολλητική επίστρωση του τηγανιού, όταν είναι το ένα μέσα στο άλλο. Εάν ο χώρος δεν είναι με το μέρος σας, καλύψτε την επιφάνεια του τηγανιού με χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε πάνω του άλλα σκεύη.

5. Αφήνετε το μαγειρεμένο φαγητό στο αντικολλητικό τηγάνι για ώρες

Σε όλους έχει συμβεί να μαγειρέψουμε μια λαχταριστή τηγανιά και να αφήσουμε το υπόλοιπο φαγητό που δεν καταναλώσαμε στο αντικολλητικό τηγάνι. Μεγάλο λάθος! Όχι μόνο αλλοιώνεται η γεύση του φαγητού, η οποία γίνεται πιο μεταλλική, αλλά φθείρεται η αντικολλητική επιφάνεια του τηγανιού. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα ακόμη βασανιστικό βήμα, ειδικά όταν είμαστε κουρασμένοι μετά από μια μεγάλη μέρα, αλλά η καλύτερη λύση είναι να έχετε διαθέσιμα τάπερ ώστε να μεταφέρετε το φαγητό πριν το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.