Στον πυρήνα της κουζίνας βρίσκεται η απλότητα, η φρεσκάδα και η υγεία. Και τι καλύτερο παράδειγμα γι’ αυτό από μια σαλάτα με κινόα, όπως μας την προσφέρει ο σεφ Τάσος Αντωνίου μέσα από το MamaPeinao.gr.
Η συνταγή αυτή είναι ένα παράδειγμα πώς με λίγα αλλά εκλεπτυσμένα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι εκπληκτικό. Αφεθείτε λοιπόν στη μαγεία της σαλάτας με κινόα του Τάσου Αντώνιου, μια απόλαυση που θα σας ταξιδέψει στις γεύσεις του καλοκαιριού.
Στη βάση της σαλάτας μας βρίσκεται η κινόα, αυτό το σούπερ δημητριακό που έχει κατακτήσει τις κουζίνες όλου του κόσμου με τη θρεπτική του αξία και την ευεργετική του επίδραση στην υγεία μας. Η κινόα προσδίδει στη σαλάτα μας μια υφή και έναν τραγανό χαρακτήρα που αναδεικνύεται με κάθε μπουκιά.
Ωστόσο, η μαγεία αυτής της σαλάτας δεν οφείλεται μόνο στην κινόα. Η προσθήκη φρέσκων, ποιοτικών υλικών όπως το ντομάτα, το αγγούρι, το baby σπανάκι και οι σταφίδες συμπληρώνουν το παζλ της γεύσης και της υγείας. Τα χρώματα αυτών των φρούτων και λαχανικών δημιουργούν έναν πανίσχυρο αισθησιακό καμβά που τραβάει το βλέμμα.
Η απλότητα του ντρέσσινγκ, με ελαιόλαδο, λεμόνι και μυρωδικά, αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα, αφήνοντας τις γεύσεις των υλικών να λάμπουν με τον δικό τους τρόπο.
Η σαλάτα με κινόα του Τάσου Αντωνίου είναι πολύ περισσότερο από μια απλή σαλάτα. Είναι μια εμπειρία, ένα ταξίδι στις γεύσεις του καλοκαιριού, μια απόδειξη ότι η φύση μας προσφέρει τα πιο νόστιμα δώρα όταν τα αναδεικνύουμε με αγάπη και φροντίδα.
Έτσι λοιπόν, αφεθείτε στη γεύση αυτής της σαλάτας και απολαύστε κάθε μπουκιά ως ένα ταξίδι στην απόλαυση και την υγεία.
Σαλάτα με κινόα
Υλικά
- 1 φλιτζάνι κινόα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 1 καρότο σε καρέ
- 1 αγγούρι σε καρέ
- 1 ντομάτα ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
- 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες
- 1 κ.γλ. φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι ξύσμα και χυμός
- ανθός αλατιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τους σπόρους κινόα σε κόσκινο και τους ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό. Πρέπει το νερό να τρέχει καθαρό. Σε κατσαρολάκι βάζουμε νερό και ρίχνουμε τη κινόα. Φέρνουμε το νερό σε βρασμό, σε μέτρια φωτιά, ίσα να κοχλάζει.
- Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με καπάκι και αφήνουμε να βράσει για 15 – 20 λεπτά. Η κινόα είναι έτοιμη όταν έχει απορροφήσει το νερό, έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει, χωρίς όμως να χάσει την τραγανή υφή. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.
- Προσθέτουμε καρότο, αγγούρι, ντομάτα, baby σπανάκι, μαύρες σταφίδες, φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε καλά, να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.
- Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι, τον χυμό του λεμονιού, και παρθένο ελαιόλαδο. Προαιρετικά προσθέτουμε ολόκληρο φιστίκι Αιγίνης και ανθό αλατιού. Ανακατεύουμε ξανά για να αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα κινόα σε μπολ.
Βίντεο συνταγής
Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα
ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!
Κινόα δεν ειχα κάνει ποτέ! Και είπα με τη συνταγή σου να τη φτιάξω επειδη όλες οι συνταγές σου που έχω φτιάξει είναι πάρα πολύ καλές. Λοιπον η συνταγη ειναι τελεια! Υπεροχη για μεσημερι τωρα το καλοκαιρι αλλα και ενα ωραιο χορταστικο βραδινο πιατο. Το λατρεψαν και τα παιδιά μου και είμαστε ολοι χαρουμενοι. Εγω δεν εβαλα σταφιδες γιατι δεν τις τρώμε στο σπίτι. Ευχαριστούμε!