ΑρχικήΣυνταγέςΑλμυρές Πίτες & ΤάρτεςΤυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας Συνταγή
Εκτύπωση

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας

Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας. Μια πεντανοστιμη συνταγη, ευκολη και πολυ γρηγορη.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Τυρόπιτα με φέτα και πουρέ πατάτας
Προετοιμασία 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 245θερμίδες

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 φάκελος πουρές πατάτας
  • 500 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 250 ml νερό
  • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ο πουρές πατάτας, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο. 
  • Για να ψήσουμε την τυρόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί λίγο πιο μικρό σε διαστάσεις από τα φύλλα σφολιάτας. To λαδώνουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Με το φύλλο που περισσεύει εκτός ταψιού θα “κλείσουμε” την τυρόπιτα. Αλείφουμε το φύλλο με χτυπημένο αυγό. Κάνουμε ελαφριές πιρουνιές σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνουμε από πάνω την γέμιση, να μοιραστεί σε όλο το ταψί. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κρούστας και πιέζουμε με τα δάχτυλα την ζύμη της βάσης με της κορυφής ώστε να ενώσουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας. Και σε αυτό το φύλλο πιέζουμε με το πιρούνι ώστε να ψηθεί καλά η πίτα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tips

Για επιπλέον γεύση, προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος-νερού 1 κύβο κότας. Σε αυτή τη περίπτωση θα παραλείψουμε το αλάτι από τη συνταγή.
Για πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Gingerbread μπισκότα με royal icing

Τα αγαπημένα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τζίντζερ. Το γλάσο royal icing είναι απίθανο γευστικά αλλά και σαν σχέδιο διακόσμησης για τα μαλακά μπισκοτάκια σας.

Smoothie με μπανάνα και γιαούρτι

Smoothie με μπανάνα από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα νόστιμο smoothie κατάλληλο για το πρωινό που χαρίζει ενέργεια όλη τη μέρα. Απολαύστε και ως σνακ το απόγευμα!

Κρύα σούπα με αβοκάντο

Το αβοκάντο δίνει μια βουτυράτη γεύση στην κρύα σούπα ενώ δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Δοκιμάστε τη!

Περισσότερα άρθρα

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

Το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σου

Γάλα εβαπορέ, το μυστικό υλικό που λείπει από τη σούπα σας και την κάνει κρεμώδη και βελούδινη χωρίς να αραιώνει τον ζωμό.

Φτιάχνουμε συνταγές με ό,τι περίσσεψε το Πάσχα

Μαγειρεύουμε και αξιοποιούμε το πασχαλινό αρνί, τα κουλουράκια και τα αυγά που περίσσεψαν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ