Παγωτό γιαούρτι

Παγωτό γιαούρτι

Παγωτό γιαούρτι, υπέροχο και πολύ δροσερό παγωτό.

Παγωτό γιαούρτι
Υλικά
  • 375 ml γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γλ. ζελατίνη
  • 125 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι βανίλια
  • 2 κεσεδάκια 400 γραμμ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
  1. Σε κατσαρολίτσα βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη. Αφήνουμε για 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και τη βανίλια (σχίζουμε κατά μήκος με κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον καρπό και τον ρίχνουμε στο μείγμα). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το παγώνουμε στο ψυγείο.

    Αφού παγώσει (κρυώσει καλά) προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε στην παγωτομηχανή ή αφού το παγώσουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το χτυπάμε 5 φορές κάθε 30΄ για να αφρατέψει.

    Πρόταση σερβιρίσματος: Γαρνίρουμε με καλοκαιρινά ψιλοκομμένα φρούτα ή με γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο και φιστίκια Αιγίνης.

    μερίδες 5

    Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

    Πηγή: www.argiro.gr

Δείτε επίσης: Η καλύτερη συνταγή για πορτοκαλόπιτα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.