ΑρχικήΣυνταγέςMπισκότα με καραμέλα

Mπισκότα με καραμέλα

Mπισκότα με καραμέλα. Συνταγή για μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα! Εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Mπισκότα με καραμέλα Συνταγή
Εκτύπωση

Mπισκότα με καραμέλα

Mπισκότα με καραμέλα, συνταγή ευκολη και γρηγορη
Πιάτο Γλυκά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Mπισκότα με καραμέλα
Προετοιμασία 30 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 50 λεπτά
Μερίδες 6
Θερμίδες 450θερμίδες

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • Για την καραμέλα γάλακτος

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °c. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο (110 γρ.) και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Ρίχνουμε σιγά σιγά την καστανή ζάχαρη (60 γρ.), ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και κάνουμε βαθιές τρύπες με πιρούνι στην επιφάνειά της. ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ώσπου να χρυσίσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
  • Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος: Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο (60 γρ.), την καστανή ζάχαρη (60 γρ.) και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Όταν η καραμέλα πάρει κρεμώδη μορφή, αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε την κρύα πλέον βάση μπισκότου με την καραμέλα γάλακτος και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζουμε σε μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ώσπου να λιώσει και, όταν είναι έτοιμη, περιχύνουμε το ταψί με το μπισκότο και την καραμέλα.
  • Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας. Με μαχαίρι κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα και σερβίρουμε. 

Δείτε επίσης: Συνταγή για πεντανόστιμη Πορτοκαλόπιτα

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι και φέτα!

Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο στη γάστρα

Πεντανόστιμο κοτόπουλο με πλούσια γέμιση και πατατούλες που λιώνουν στο στόμα. Αυτή τη συνταγή για κοτόπουλο στη γάστρα θα τη λατρέψεις.

Τούρτα γενεθλίων

Τούρτα γενεθλίων με γεύση σοκολάτα. Μια ονειρεμένη συνταγή για τούρτα με ανάλαφρη γεύση και βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε σε κάθε γιορτή!

Περισσότερα άρθρα

4 λόγοι να μαγειρεύετε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική

Για ποιο λόγο είναι καλύτερο να μαγειρεύουμε με ξύλινη κουτάλα αντί για μεταλλική;

7 λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνετε με το ωμό κοτόπουλο.

Συνταγές για την Πρωτοχρονιά

Οι πιο γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ