Mπισκότα με καραμέλα

Mπισκότα με καραμέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes

Χρόνος εκτέλεσης: 20 minutes

Μερίδες: 6

Υλικά

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Για την καραμέλα γάλακτος

4 κ.σ. βούτυρο
1/3 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
1 3/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
150 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °c. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο (110 γρ.) και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα, μέχρι το μείγμα να έχει την υφή βρεγμένης άμμου. Ρίχνουμε σιγά σιγά την καστανή ζάχαρη (60 γρ.), ζυμώνοντας παράλληλα με τα χέρια, ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και κάνουμε βαθιές τρύπες με πιρούνι στην επιφάνειά της. ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ώσπου να χρυσίσει. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα γάλακτος: Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο (60 γρ.), την καστανή ζάχαρη (60 γρ.) και το ζαχαρούχο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Όταν η καραμέλα πάρει κρεμώδη μορφή, αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε την κρύα πλέον βάση μπισκότου με την καραμέλα γάλακτος και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή τη βάζουμε σε μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, το οποίο στερεώνουμε πάνω σε κατσαρολάκι με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ώσπου να λιώσει και, όταν είναι έτοιμη, περιχύνουμε το ταψί με το μπισκότο και την καραμέλα.

Αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη σοκολάτας. Με μαχαίρι κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα και σερβίρουμε. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.