
Γλυκό ψωμί με κακάο και μπανάνα (banana bread)
Συνταγή για γλυκό ψωμί με μπανάνα και κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Ένα εύκολο και αφράτο μπανανόψωμο, υπέροχο συνοδευτικό για τον καφέ ή για πρωινό.
Μερίδες 10
Θερμίδες 184θερμίδες
Υλικά
- 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
- 140 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
- 2 μπανάνες πολύ ώριμες λιωμένες με πιρούνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.
- Στο σταθερό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά και 2 κ.σ. από το αλεύρι, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και τις μπανάνες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι καθαρό από το κέντρο του ψωμιού. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά στη φόρμα και μετά σε μια σχάρα. Σερβίρουμε σε κομμάτια.
Πολυ ωραια συνταγη.