1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich από την Délifrance

Ο πρώτος διαγωνισμός sandwich στην Ελλάδα είναι γεγονός! Η εταιρεία Délifrance Hellas διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το καλύτερο sandwich της Ελλάδας, με συμμετοχή σπουδαστών από όλες τις σχολές μαγειρικής της χώρας, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με βάση το αγαπημένο snack. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γιάννη Ρούδα – γενικό διευθυντή Délifrance Hellas, Τάσο Αντωνίου – δημοσιογράφο γεύσης & συγγραφέα, Χρήστο Σοκόλη – διευθύνοντα σύμβουλο Food Concepts,  Ντίνα Νικολάου – σεφ και Χάρη Χαραλαμπίδη – διευθύνοντα σύμβουλο Gastronomy Essentials.  

O νικητής που θα αναδειχθεί από αυτή τη διαδικασία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance στο Παρίσι, στα πλαίσια του Sandwich & Snack Show τον Μάρτιο του 2016, με έπαθλο μεταξύ άλλων μια υποτροφία στη σχολή Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris. Η διαδικασία του τελικού θα διεξαχθεί στο εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στις 30/11/15. 

Το 1999, η Délifrance λάνσαρε το Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance (Délifrance Sandwich World Cup), έναν διαγωνισμό του οποίου ο σκοπός είναι να προωθήσει τη δουλειά των επαγγελματιών εστίασης και από το 2011, των σπουδαστών γαστρονομίας.  Με τη συμμετοχή στην κριτική επιτροπή διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ (όπως οι Michel Rostang, Pierre Troisgros, Michel Roth), οι νικήτριες συνταγές κάθε έκδοσης αποδεικνύουν ότι το sandwich είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό snack. Αντιθέτως, μπορεί να είναι ένα πλήρες, ισορροπημένο και λαχταριστό γεύμα. 

O Διεθνής Διαγωνισμός Sandwich της Délifrance βασίζεται στην αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας με τους μελλοντικούς σεφ από όλο τον κόσμο και αποτελεί μια μοναδική πηγή έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και της αρτοποιίας. Αυτός ο διαγωνισμός, μοναδικός στον τομέα της μαζικής εστίασης, ελκύει διαγωνιζόμενους απ’ όλο τον κόσμο. Οι δημιουργίες γίνονται όλο και πιο τολμηρές και ευφάνταστες κάθε χρόνο, ακριβώς όπως και οι διεθνείς τάσεις στο fast food. 

Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού είναι η γαστρονομία των χωρών που θα αντιπροσωπευτούν από σπουδαστές γαστρονομίας. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία καινοτόμων ψωμιών και κρουασάν Délifrance, οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν την μετατροπή ενός εμβληματικού πιάτου της χώρας τους σε μορφή sandwich. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου 2016, όπου οι σπουδαστές που θα έχουν προ-επιλεγεί από τις χώρες τους για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, θα έρθουν αντιμέτωποι στη Σχολή Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του Παρισιού. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μεγάλα ονόματα της Γαλλικής και Διεθνούς γαστρονομίας θα επιλέξει τους καλύτερους υποψήφιους με βάση τέσσερα κριτήρια: γαστρονομία, ταχύτητα προετοιμασίας, διατροφική αξία και κόστος. Το πρώτο βραβείο είναι ένα ταξίδι έμπνευσης στην Ευρώπη με στόχο την ανακάλυψη νέων εμπειριών και γεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.