ΑρχικήΆρθρα1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich από την Délifrance

1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Sandwich από την Délifrance

Ο πρώτος διαγωνισμός sandwich στην Ελλάδα είναι γεγονός! Η εταιρεία Délifrance Hellas διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για το καλύτερο sandwich της Ελλάδας, με συμμετοχή σπουδαστών από όλες τις σχολές μαγειρικής της χώρας, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μοναδικές συνταγές με βάση το αγαπημένο snack. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γιάννη Ρούδα – γενικό διευθυντή Délifrance Hellas, Τάσο Αντωνίου – δημοσιογράφο γεύσης & συγγραφέα, Χρήστο Σοκόλη – διευθύνοντα σύμβουλο Food Concepts,  Ντίνα Νικολάου – σεφ και Χάρη Χαραλαμπίδη – διευθύνοντα σύμβουλο Gastronomy Essentials.  

O νικητής που θα αναδειχθεί από αυτή τη διαδικασία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance στο Παρίσι, στα πλαίσια του Sandwich & Snack Show τον Μάρτιο του 2016, με έπαθλο μεταξύ άλλων μια υποτροφία στη σχολή Ecole de Boulangerie et Pâtisserie de Paris. Η διαδικασία του τελικού θα διεξαχθεί στο εστιατόριο Clap the Restaurant του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στις 30/11/15. 

Το 1999, η Délifrance λάνσαρε το Διεθνή Διαγωνισμό Sandwich Délifrance (Délifrance Sandwich World Cup), έναν διαγωνισμό του οποίου ο σκοπός είναι να προωθήσει τη δουλειά των επαγγελματιών εστίασης και από το 2011, των σπουδαστών γαστρονομίας.  Με τη συμμετοχή στην κριτική επιτροπή διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ (όπως οι Michel Rostang, Pierre Troisgros, Michel Roth), οι νικήτριες συνταγές κάθε έκδοσης αποδεικνύουν ότι το sandwich είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό snack. Αντιθέτως, μπορεί να είναι ένα πλήρες, ισορροπημένο και λαχταριστό γεύμα. 

O Διεθνής Διαγωνισμός Sandwich της Délifrance βασίζεται στην αμοιβαία ανταλλαγή ιδεών και τεχνογνωσίας με τους μελλοντικούς σεφ από όλο τον κόσμο και αποτελεί μια μοναδική πηγή έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και της αρτοποιίας. Αυτός ο διαγωνισμός, μοναδικός στον τομέα της μαζικής εστίασης, ελκύει διαγωνιζόμενους απ’ όλο τον κόσμο. Οι δημιουργίες γίνονται όλο και πιο τολμηρές και ευφάνταστες κάθε χρόνο, ακριβώς όπως και οι διεθνείς τάσεις στο fast food. 

Το κύριο θέμα της 11ης έκδοσης του διαγωνισμού είναι η γαστρονομία των χωρών που θα αντιπροσωπευτούν από σπουδαστές γαστρονομίας. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία καινοτόμων ψωμιών και κρουασάν Délifrance, οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν την μετατροπή ενός εμβληματικού πιάτου της χώρας τους σε μορφή sandwich. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 14 Μαρτίου 2016, όπου οι σπουδαστές που θα έχουν προ-επιλεγεί από τις χώρες τους για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, θα έρθουν αντιμέτωποι στη Σχολή Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής του Παρισιού. Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μεγάλα ονόματα της Γαλλικής και Διεθνούς γαστρονομίας θα επιλέξει τους καλύτερους υποψήφιους με βάση τέσσερα κριτήρια: γαστρονομία, ταχύτητα προετοιμασίας, διατροφική αξία και κόστος. Το πρώτο βραβείο είναι ένα ταξίδι έμπνευσης στην Ευρώπη με στόχο την ανακάλυψη νέων εμπειριών και γεύσεων.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Πανεύκολο κέικ κακάο

Ανεπανάληπτο κέικ κακάο από τον Τάσο Αντωνίου. Τόσο εύκολο, γρήγορο και νόστιμο κέικ που σας υπόσχομαι ότι δεν περισσεύει ούτε ψίχουλο!

Πιτούλες µε λαχανικά και φέτα

Συνταγή για ανοιχτές πιτούλες µε λαχανικά και φέτα!

Κορμός με γέμιση κρέμας μασκαρπόνε

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό με γέμιση από κρέμα μασκαρπόνε.

Περισσότερα άρθρα

Ζαχαρωμένα φρούτα για να στολίσετε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά σας

Στολίστε τα γιορτινά γλυκά σας με ζαχαρωμένα φρούτα για να δώσετε ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο αποτέλεσμα!

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

3 λόγοι για να φοράμε γάντια όταν πλένουμε πιάτα

Γιατί πρέπει να φοράμε γάντια όταν πλένουμε τα πιάτα; Τρεις πολύ καλοί λόγοι που βοηθούν να λάμπουν τα πιάτα αλλά και να προστατεύσουμε την επιδερμίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ