Κοτόπουλο με κάρυ

Κοτόπουλο με κάρυ, φοβερή συνταγή για ένα υπέροχο και πολύ εύκολο πιάτο.

Κοτόπουλο με κάρυ Συνταγή
Εκτύπωση

Κοτόπουλο με κάρυ

Μια πεντανόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με αρωματικό κάρυ και γιαούρτι. Απολαυστικό κοτόπουλο με πλούσια σάλτσα, γρήγορο και ελαφρώς πικάντικο.
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο με κάρυ
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 165θερμίδες

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 + 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 + 1/2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κ.σ. κάρυ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ζωμός κότας
  • 1/4 φλιτζ. γιαούρτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.    
  • Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρι και το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
  • Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 3 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι (προαιρετικά).

Tips

Δημιουργήστε τα πεντανόστιμα γεύματα για όλη την οικογένεια, εύκολα και γρήγορα, στην Πολυεστία Ελ Γκρέκο®!

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις όλες τις νέες μας συνταγές!

Δες ακόμη: μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο!

2 Σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή