ΑρχικήΣυνταγέςΚοτόπουλοΚοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί

Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί

Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια.

Κοτόπουλο πανέ στον φούρνο με λιωμένο τυρί
Εκτύπωση

Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί

Κοτόπουλο πανέ, αυτή τη φορά στον φούρνο, με λιωμένο τυρί. Ιδανικό γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Συνοδεύστε με σαλάτα, βραστά λαχανικά ή πουρέ πατάτας!
Πιάτο Κυρίως πιάτα
Κουζίνα Ελληνική
Λέξη κλειδί Κοτόπουλο πανέ με λιωμένο τυρί
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Θερμίδες 254θερμίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 4 φέτες για τοστ γραβιέρα
  • 150 γρ. φρυγανιές της αρεσκείας μας, τριμμένα στο μούλτι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη αποξηραμένη και τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
  • Με ένα κοφτερό, μεγάλο μαχαίρι κάνουμε μια βαθιά τομή οριζοντίως σε κάθε φιλέτο, φτάνοντας κοντά στην άκρη του, χωρίς όμως να το κόψουμε τελείως, φτιάχνοντας με μεγάλη «τσέπη». Ανοίγουμε κάθε κομμένο φιλέτο, σαν βιβλίο, και τα βάζουμε ανοιγμένα πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας.
  • Τα σκεπάζουμε με άλλο ένα μεγάλο φύλλο λαδόκολλας και τα χτυπάμε με έναν χοντρό πλάστη ή με ένα βαρύ γουδοχέρι, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αν η διαδικασία σάς φαίνεται δύσκολη, μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας ετοιμάσει τα φιλέτα).
  • Τοποθετούμε στα ανοιχτά φιλέτα τη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και κλείνουμε τα φιλέτα, ενώνοντας τις άκρες τους με μια βρεγμένη οδοντογλυφίδα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φρυγανιά, το μισό ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο (κατά βούληση). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και αλατοπίπερο.
  • Βουτάμε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα της μουστάρδας και μετά τα πανάρουμε στο μείγμα φρυγανιάς.
  • Βάζουμε τα φιλέτα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο το κοτόπουλο κόβοντας ένα κομμάτι στο πιο χοντρό σημείο του φιλέτου. Αν βγάλει αίμα ή είναι ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη.
  • Σερβίρουμε τα φιλέτα συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή σαλάτα.

Δείτε επίσης: Συνταγή για Banofee

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Γιαουρτόπιτα με σιρόπι

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή από τον Τάσο Αντωνίου! Φτιάξτε την πιο ιδιαίτερη συνταγή για αρωματική, αφράτη και εύκολη γιαουρτόπιτα με σιρόπι.

Καϊπιρίνια

Συνταγή για καϊπιρίνια!

Κέικ καρότο με γιαούρτι

Μία πανεύκολη συνταγή για αχνιστό και αφράτο κέικ καρότου με γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι το υλικό που κάνει τη διαφορά σε αυτό το φανταστό γλυκό!

Περισσότερα άρθρα

Πελτές ντομάτας: το λάθος που κάνεις όταν τον μαγειρεύεις

Πελτές ντομάτας και μαγειρική. Δείτε τι λάθος κάνετε όταν μαγειρεύετε τον πελτέ και πώς θα τον χρησιμοποιήσετε σωστά.

Το μυστικό υλικό για τέλεια αφράτη φανουρόπιτα

Η τέλεια φανουρόπιτα χρειάζεται αυτό το υλικό για να γίνει φουσκωτή, αφράτη και απόλυτα ζουμερή!

Λαγάνα, το ψωμί της Καθαράς Δευτέρας

Η ιστορία της λαγάνας και η πιο εύκολη συνταγή για σπιτική παραδοσιακή λαγάνα!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ