ΑρχικήΔελτία ΤύπουATENO Cook & Deli: Γιορτές στην Αθήνα

ATENO Cook & Deli: Γιορτές στην Αθήνα

Από την Άννα Ευθυμίου,

Στον πολυσύχναστο πεζόδρομο του κέντρου της πόλης, στην Αιόλου, εκεί όπου παραδοσιακά χτυπά η καρδιά της Αθήνας, το ATENO Cook & Deli ετοιμάζεται για τις γιορτές, με πιάτα βαθιά νόστιμα, που βασίζονται σε ελληνικά προϊόντα και συνταγές. 

Ο βραβευμένος σεφ Νίκος Καραθάνος και η ομάδα του έχουν ετοιμάσει για την γιορτινή περίοδο γεύσεις που συμπυκνώνουν το πνεύμα των ημερών. Από τις 18 Δεκεμβρίου και έως την ημέρα των Χριστουγέννων το μενού εμπλουτίζεται με πιάτα που θα έχουν ως συστατικά τα άγρια μανιτάρια, την κολοκύθα, την τρούφα αλλά και τραγανό χοιρινό, κάστανο, μπαχαρικά και αρωματικά από ολόκληρη την Ελλάδα. Τα πιάτα αυτά συμπληρώνουν τις επιλογές που μπορεί να απολαύσει κανείς για γεύμα ή δείπνο στην όμορφη σάλα του ΑΤΕΝΟ, είτε μετά τα γιορτινά ψώνια, είτε σε συνδυασμό με την έξοδο για θέατρο ή τη βραδινή διασκέδαση.

Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ειδικότερα, το ΑΤΕΝΟ ετοιμάζει ένα μενού πέντε πιάτων που αντανακλούν τον ενθουσιασμό, το συναίσθημα και την γενναιοδωρία της κουζίνας του Νίκου Καραθάνου. 

Σταθερό στην υπόσχεση του να προσφέρει μια φιλική και άνετη φιλοξενία σε όλους, το ΑΤΕΝΟ θα προσφέρει τα γιορτινά πιάτα ως επιλογή για την περίοδο των Χριστουγέννων ενώ ειδικά για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το γιορτινό μενού θα προσφέρεται από τις 17.00, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους καλεσμένους να επιλέξουν την ώρα που επιθυμούν να δειπνήσουν, χωρίς περιορισμούς στα ωράρια. 

Το ελληνικό τραπέζι αλλιώς

Επικεντρωμένος στην ελληνική κουζίνα τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Καραθάνος έχει καταφέρει να περιέχουν όλα τα πιάτα στο ΑΤΕΝΟ το στοιχείο της έκπληξης. Είτε πρόκειται για θεωρητικά απροσδόκητους συνδυασμούς υλικών, είτε για μια πιο σύγχρονη εκδοχή των κλασικών συνταγών, αφετηρία παραμένει σταθερά η άριστη πρώτη ύλη. Το μενού είναι οργανωμένο γύρω από αγαπημένες ελληνικές βάσεις – σαλάτες, όσπρια, ζυμαρικά, κρέατα που έχουν τον ρόλο τους στο κάθε πιάτο και παρουσιάζονται με έναν σύγχρονο, δημιουργικό και γευστικό τρόπο.   

Στο ΑΤΕΝΟ όλες τις ώρες της ημέρας & για αγορές

Ανοικτό από το πρωί έως αργά το βράδι, το ATENO είναι ιδανικό για να το επισκεφθεί κανείς κάθε στιγμή της ημέρας. Από νωρίς για καφέ και πρωινό, για τα υπέροχα σάντουιτς του, για μεσημεριανό και βραδινό, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στην οδό Αιόλου – ένας από τους πιο όμορφους, ιστορικούς και γεμάτους ζωντάνια δρόμους της Αθήνας.

Στο χώρο του ισογείου, στη γωνιά του deli, διατίθεται μια προσεγμένη συλλογή προϊόντων, επιλεγμένων για την κουζίνα σας αλλά και για δώρα. Τα εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, τυριά από Έλληνες παραγωγούς και περισσότερες από 150 ετικέτες ελληνικών κρασιών, μεταξύ των οποίων και οι ετικέτες που απαρτίζουν την λίστα των 50 Great Greek Wines συμπληρώνουν την εμπειρία. Το κρασί παίζει σημαντικό ρόλο στο ATENO, με την επιμέλεια της επιλογής των κρασιών να έχει γίνει από τον Γιάννη Καρακάση, MW. 

*Απαραίτητη η κράτηση για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

ATENO Cook & Deli: Αιόλου 52 & Μιλτιάδου, Αθήνα

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3223223

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Παγωτό ροδάκινο

Συνταγή για παγωτό ροδάκινο!

Μπισκότα ελιάς με μασκαρπόνε

Αλμυρά μπισκότα με ελιά και κρέμα μασκαρπόνε. Φτιάξτε αυτό το φινετσάτο ορεκτικό για το οικογενειακό τραπέζι ή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Χοιρινή τηγανιά

Αυτή η συνταγή για χοιρινή τηγανιά είναι εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή και ιδανική για αρχάριους.

Περισσότερα άρθρα

9 τρόφιμα που μπορούμε να καταναλώσουμε ληγμένα

Κι όμως, δεν «χαλάνε» όλα τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία λήξης τους. Δείτε εννέα τρόφιμα τα οποία μπορείτε να καταναλώσετε με ασφάλεια, υπό προϋποθέσεις, αφού έχουν λήξει.

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά: Σεπτέμβριος

Μάθετε ποια είναι τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά για τον μήνα Σεπτέμβριο!

Πασχαλινό, τέλειο κοκορέτσι στη σούβλα

5 μυστικά για πετυχημένο και καλοψημένο κοκορέτσι, τον τέλειο πασχαλινό κρεατομεζέ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ