ΑρχικήΆρθραΦυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Φυτικό γιαούρτι: πόσο ωφελεί στη διατροφή μας;

Τα φυτικά γιαούρτια ήρθαν για να μείνουν καθώς η δημοτικότητα των φυτικών προϊόντων όπως το γάλα και το τυρί μεγαλώνει στους καταναλωτές. Πλέον τα γιαούρτια από φυτικά προϊόντα  παρασκευάζονται σε μεγάλες ποικιλίες πρώτης ύλης αλλά και γεύσεων καλύπτοντας όλους όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική, vegan ή flexitarian διατροφή. Εμείς βάζουμε στο μικροσκόπιο τα δημοφιλέστερα είδη φυτικών γιαουρτιών και αναλύουμε τα οφέλη τους στη διατροφή μας.

Γιαούρτι σόγιας

Το γιαούρτι σόγιας παρασκευάζεται με βάση το γάλα σόγιας σε συνδυασμό με ενεργές καλλιέργειες. Το συγκεκριμένο γιαούρτι περιέχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες φυτικές προέλευσης και καταναλώνοντας το μπορείς να λάβεις έως και 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Δείτε ακόμα: η ωραιότερη συνταγή για παγωμένες μπάρες γιαουρτιού!

Γιαούρτι καρύδας

Το γιαούρτι καρύδας είναι πλούσιο και πιο κρεμώδες σε σχέση με το γιαούρτι σόγιας. Τα κορεσμένα λιπαρά ποικίλλουν αρκετά ανάλογα με την ποσότητα καρύδας που περιέχεται στο γιαούρτι. Μια μερίδα γιαουρτιού καρύδας χωρίς ζάχαρη μπορεί να περιέχει 4,5 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά μερίδα, ενώ κάποιο προϊόν με προσθήκη ζάχαρης περιέχει 8 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών ανά μερίδα. Επίσης συχνά τα γιαούρτια καρύδας αυτά αποδίδουν ελάχιστη πρωτεΐνη.

Γιαούρτι αμυγδάλου

Τα γιαούρτια με βάση το γάλα αμυγδάλου θεωρούνται το πιο δημοφιλές γιαούρτι από φυτικό προϊόν. Συνήθως, τα γιαούρτια αμυγδάλου δεν περιέχουν πρωτεΐνες (σε αντίθεση το γάλα αμυγδάλου). Ωστόσο στο εμπόριο κυκλοφορούν γιαούρτια αμυγδάλου και αποδίδουν έως και 11 γραμμάρια φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα.

Γιαούρτι από κάσιους

Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στην Ελλάδα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα. Η πρωτεΐνη που περιέχει αυτό το γιαούρτι είναι λιγότερη από το γιαούρτι αμυγδάλου και συνήθως αποδίδει γύρω στα 2-3 γραμμάρια ανά μερίδα.

Γιαούρτι βρώμης

Το γιαούρτι βρώμης παρασκευάζεται από γάλα βρώμης με ζωντανές καλλιέργειες όπως και τα υπόλοιπα γιαούρτια. Αν και προσφέρει λιγότερες πρωτεΐνες, η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή υδατάνθρακα ενώ μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη στα πλαίσια ισορροπημένης διατροφής.

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Καβουροκεφτέδες

Καβουροκεφτέδες από τον Τάσο Αντωνίου. Αυτή η συνταγή δίνει τους πιο νόστιμους μεζέδες θαλασσικών που θα σας ζητάνε ξανά και ξανά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την καβουρόψιχα με γαρίδες.

Η ωραιότερη βασιλόπιτα κέικ

Βασιλόπιτα κέικ από τον Τάσο Αντωνίου. Απλά και εύκολα φέτος θα φτιάξετε την καλύτερη βασιλόπιτα που θα κλέψει την παράσταση την παραμονή Πρωτοχρονιάς!

Σοκολατένιο κέικ με μήλα

Σοκολατένιο κέικ με μήλα. Ένα ζουμερό, αφράτο και γευστικό κέικ σοκολάτας με μήλα και μπαχαρικά που θα σας ενθουσιάσει.

Περισσότερα άρθρα

5 μοναδικές συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Υπέροχες συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη! Γευστικά, εύκολα, θρεπτικά και με υγιεινά συστατικά, αυτά τα γλυκά χωρίς ζάχαρη θα τα λατρέψετε.

10 ελαφριές συνταγές για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές

Ελαφριές και νόστιμες συνταγές για αποτοξίνωση και επαναφορά στην πραγματικότητα!

4 είδη μουστάρδας που πρέπει να χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας

Ποια μουστάρδα να επιλέξετε με κάθε συνταγή; Απαλή, πικάντικη, Dijon, με σπόρους, βρείτε ποια ταιριάζει ιδανικά σε κάθε πιάτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ