ΑρχικήΣυνταγέςΠοτά & ΡοφήματαΚοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο. Φτιάξτε στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα αυτό το υπέροχο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και απολαύστε με παρέα ή μόνος στο σπίτι.

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο
Εκτύπωση

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο. Φτιάξτε στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα αυτό το υπέροχο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και απολαύστε με παρέα ή μόνος στο σπίτι.
Πιάτο Ροφήματα & Ποτά
Κουζίνα Διεθνής
Λέξη κλειδί Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με αχλάδι & δεντρολίβανο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Εκτέλεση 25 λεπτά
Συνολικός χρόνος 35 λεπτά
Μερίδες 4
Θερμίδες 250θερμίδες

Υλικά

  • 1 αχλάδι μεγάλο καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 200 ml ginger ale
  • παγάκια

Εκτέλεση

  • Την προηγούμενη μέρα: Στο μούλτι πολτοποιούμε το αχλάδι και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Καλύπτουμε με μεβράνη τον πουρέ αχλαδιού και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 24 ώρες πριν τον χρησιμοποιήσουμε στο κοκτέιλ.
  • Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις η ζάχαρη διαλυθεί, προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Κατόπιν αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
  • Σε 4 ποτήρια ισομοιράζουμε τον πουρέ αχλαδιού και το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε παγάκια, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, το ginger ale και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σερβίρουμε.

Δείτε ακόμα τη συνταγή για φανουρόπιτα με πορτοκαλάδα εδώ.

Κάνε εγγραφή στο κανάλι του Mama Peinao TV για να βλέπεις πρώτος όλες τις νέες μας συνταγές!

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Παραδοσιακά φαλάφελ

Παραδοσιακή συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Αλμυρή βασιλόπιτα

Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για πρωτοχρονιάτικη πίτα με χοιρινό κιμά και πλούσια μυρωδικά! Αλμυρή βασιλόπιτα Αλμυρή βασιλόπιτα από τον Τάσο...

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Φτιάχνουμε το παραδοσιακό γλυκό του Σεπτέμβρη, το υπέροχο γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Ένα εύκολο, απλό και άκρως αρωματικό φθινοπωρινό γλυκό.

Πολίτικο λαχανόρυζο

Πολίτικο λαχανόρυζο, μια από τις πιο γευστικές και παραδοσιακές συνταγές της πολίτικης κουζίνας.

Περισσότερα άρθρα

Το κόλπο για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα αυγά σας

Η σωστή τεχνική για εύκολο ξεφλούδισμα αυγών.

Να γιατί πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια

Ένας απλός αλλά πολύ σημαντικός λόγος που πρέπει να ανακατεύουμε τη σαλάτα με τα χέρια.

6 τρόποι να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει

Δείτε συμβουλές και ιδέες να αξιοποιήσετε τη μαγιονέζα που έχει περισσέψει με τον πιο νόστιμο τρόπο!

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Βαθμολογήστε τη συνταγή




εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ