Αν θέλεις να κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας και του κρασιού, έχεις μια μοναδική ευκαιρία! Το Μαμα Πειναω σου κάνει δώρο μια πρόσκληση στο 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι στον Πύργο Πετρέζα, το Σάββατο 16 Μαΐου, με την υπογραφή των σεφ Μιλτιάδη Κιούκα και Master οf Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Η αποστολή σου ως “ρεπόρτερ” του Μαμα Πειναω είναι να ανεβάσεις φωτογραφίες με το κινητό σου στα social media (Facebook, Twitter, Instagram)!
Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook (facebook.com/mamapeinao) και μετά κάνε δημόσια κοινοποίηση (public share) στο προφίλ σου τη σχετική ανάρτηση. Εναλλακτικά, στείλτε μας email στο [email protected] με την επισήμανση Πύργος Πετρέζα. O νικητής θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
– Maria Rouchota
Για να σου ανοίξει η όρεξη λίγο παραπάνω, δες το μενού που θα απολαύσεις.
Α’ πιάτο
Σούπα από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα με τη συνοδεία Riesling Vignoble d’ E 2013, Ostertag, Αλσατία, Γαλλία
Β’ πιάτο
Ταρτάρ σολομού και καβούρι με αβοκάντο, μουστάρδα και φρέσκα μυρωδικά με τη συνοδεία Sancerre La Moussiere 2014, Mellot, Λίγηρας, Γαλλία
Γ’ πιάτο
Ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου
και hollandaise λεμόνι με τη συνοδεία Chene Bleu 2013 Rosé, Domaine La Verriere, Προβηγκία, Γαλλία
Δ’ πιάτο
Φιλέτο μπαρμπούνι με μίνι παραδοσιακά γεμιστά και σάλτσα καραβίδα αρωματισμένη με βασιλικό με τη συνοδεία Matassa Cuvee Marguerite 2011, Matassa, Roussillon, Γαλλία
Ε’ πιάτο
Μοσχάρι μαγειρεμένο με δύο τρόπους ταλιάτα γάλακτος και κροκέτα ουρά μόσχου με τη συνοδεία Keyneton Estate Euphonium 2006, Henschke, Eden Valley, Αυστραλία
Pre-dessert
Καρπάτσιο ανανά σε Moscato D΄Asti, αφρό καρύδας και σορμπέ μάνγκο
Γλυκό
Μους σοκολάτα γάλακτος, παγωτό espresso, καραμέλα με τη συνοδεία Vinsanto 2003, Χατζηδάκης, Σαντορίνη, Ελλάδα