ΑρχικήΆρθραΚέρδισε μία πρόσκληση για το 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι στον Πύργο Πετρέζα

Κέρδισε μία πρόσκληση για το 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι στον Πύργο Πετρέζα

Αν θέλεις να κάνεις ένα μοναδικό ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γαστρονομίας και του κρασιού, έχεις μια μοναδική ευκαιρία! Το Μαμα Πειναω σου κάνει δώρο μια πρόσκληση στο 2ο Γαστρονομικό Ταξίδι στον Πύργο Πετρέζα, το Σάββατο 16 Μαΐου, με την υπογραφή των σεφ Μιλτιάδη Κιούκα και Master οf Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Η αποστολή σου ως “ρεπόρτερ” του Μαμα Πειναω είναι να ανεβάσεις φωτογραφίες με το κινητό σου στα social media (Facebook, Twitter, Instagram)! 

Για να λάβεις μέρος στο διαγωνισμό, κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook (facebook.com/mamapeinao) και μετά κάνε δημόσια κοινοποίηση (public share) στο προφίλ σου τη σχετική ανάρτηση. Εναλλακτικά, στείλτε μας email στο [email protected] με την επισήμανση Πύργος Πετρέζα. O νικητής θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 14 Μαΐου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

– Maria Rouchota

Για να σου ανοίξει η όρεξη λίγο παραπάνω, δες το μενού που θα απολαύσεις.

Α’ πιάτο

Σούπα από φρέσκο αρακά με τραγανό προσούτο και παρμεζάνα με τη συνοδεία Riesling Vignoble d’ E 2013, Ostertag, Αλσατία, Γαλλία

Β’ πιάτο

Ταρτάρ σολομού και καβούρι με αβοκάντο, μουστάρδα και φρέσκα μυρωδικά με τη συνοδεία  Sancerre La Moussiere 2014, Mellot, Λίγηρας, Γαλλία

Γ’ πιάτο

Ριζότο με σπαράγγια, αυγοτάραχο Μεσολογγίου

και hollandaise λεμόνι με τη συνοδεία Chene Bleu 2013 Rosé, Domaine La Verriere, Προβηγκία, Γαλλία

Δ’ πιάτο

Φιλέτο μπαρμπούνι με μίνι παραδοσιακά γεμιστά και σάλτσα καραβίδα αρωματισμένη με βασιλικό με τη συνοδεία Matassa Cuvee Marguerite 2011, Matassa, Roussillon, Γαλλία

Ε’ πιάτο

Μοσχάρι μαγειρεμένο με δύο τρόπους ταλιάτα γάλακτος και κροκέτα ουρά μόσχου με τη συνοδεία Keyneton Estate Euphonium 2006, Henschke, Eden Valley, Αυστραλία

Pre-dessert

Καρπάτσιο ανανά σε Moscato D΄Asti, αφρό καρύδας και σορμπέ μάνγκο

Γλυκό

Μους σοκολάτα γάλακτος, παγωτό espresso, καραμέλα με τη συνοδεία Vinsanto 2003, Χατζηδάκης, Σαντορίνη, Ελλάδα

Μη χάσετε

Πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή ή πατσαβουρόπιτα, με αφράτη υφή και πλούσια γεύση από τον Τάσο Αντωνίου!

Φαλάφελ

Αυθεντική συνταγή για φαλάφελ! Τα φαλάφελ ή ρεβιθοκεφτέδες είναι κλασική συνταγή από την κουζίνα της Μέσης Ανατολής.

Σοκολατόπιτα

Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα. Αυτή η συνταγή για εύκολη σοκολατόπιτα ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά και θυμίζει σουφλέ σοκολάτας.

Συνταγές σε 30 λεπτά

Μακαρονάδα με σάλτσα παντζαριού και φέτας

Η γλυκιά γεύση του παντζαριού σε συνδυασμό με την βελούδινη γεύση της φέτας και τη φρεσκάδα του λεμονιού δίνουν σε αυτή τη μακαρονάδα απίθανη νοστιμιά και ιδιαιτερότητα!

Μαλακά μπισκότα διπλής σοκολάτας

Αφράτα και μαλακά μπισκότα με καστανή ζάχαρη από τον Τάσο Αντωνίου. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα μπισκότα για πρωινό και για όλες τις ηλικίες.

Σαλάτα με κινόα

Σαλάτα με κινόα από τον Τάσο Αντωνίου! Μια θρεπτική σαλάτα με κινόα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο που σίγουρα θα λατρέψετε!

Ανακαλύψτε συνταγές

Τηγανιά με σουτζούκι

Απίθανος μεζές αυτή η πικάντικη τηγανιά με σουτζούκι! Η μερακλίδικη αυτή συνταγή είναι γεμάτη γεύση, αρώματα και φτιάχνεται μέσα σε 10 λεπτά!

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Συνταγή για ζεστό κρασί με μπαχαρικά!

Μπατζίνα τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Μπατζίνα εύκολη και γρήγορη από τον Τάσο Αντωνίου. Η μπατζίνα είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα με κολοκύθια της Θεσσαλίας χωρίς φύλλο. Αφράτη από μέσα, τραγανή απέξω, η μπατζίνα είναι η λιχουδιά που θα λατρέψετε αυτό το καλοκαίρι.

Περισσότερα άρθρα

3 δύσκολοι λεκέδες και πώς θα τους καθαρίσεις

Δύσκολοι λεκέδες από φαγητό και όλα τα μυστικά για να τους καθαρίσουμε εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά, χωρίς να αφήσουν στάμπα!

Το κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες

Το μυστικό κόλπο για να συντηρείτε το τυρί για μήνες. Δείτε επίσης συνταγές για να αξιοποιήσετε το κατεψυγμένο τυρί.

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο την 25η Μαρτίου;

Το έθιμο του μπακαλιάρου ανήμερα του Ευαγγελισμού έχει ρίζες στο 1821!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ