Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Γιαούρτι με ψημένα σύκα και καρύδια, εύκολη, απλή και πολύ πρωτότυπη συνταγή.

Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Print

Γιαούρτι με ψημένα σύκα

Course Γλυκά
Cuisine Διεθνής
Keyword Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Prep Time 25 λεπτά
Servings 2
Calories 289θερμίδες

Ingredients

  • 2 ώριμα σύκα
    2 κ.σ. καρύδια
    1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
    2 κ.σ. μέλι

Instructions

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
  • Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
  • Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
  • Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης: Συνταγή για πανεύκολη μπουγάτσα

Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com

1 Σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευτεί.

Βαθμολογήστε τη συνταγή