Γιαούρτι με ψημένα σύκα και καρύδια, εύκολη, απλή και πολύ πρωτότυπη συνταγή.
Εκτύπωση
Γιαούρτι με ψημένα σύκα
Μερίδες 2
Θερμίδες 289θερμίδες
Υλικά
- 2 ώριμα σύκα
2 κ.σ. καρύδια
1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190oC.
- Κόβουμε τα σύκα σε τέσσερα κομμάτια και τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη σε λαδόκολλα με την εσωτερική τους πλευρά προς τα πάνω.
- Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα και τα καρύδια.
- Ψήνουμε τα καρύδια για περίπου 6′ μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, και τα σύκα για περίπου 20′ μέχρι να τρέξουν οι χυμοί τους και να μαλακώσουν αρκετά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα ποτηράκι γεμίζουμε με μία στρώση γιαούρτι, μετά με μια στρώση σύκα και καρύδια και περιχύνουμε με μέλι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία όσες φορές θέλουμε και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Συνταγή για πανεύκολη μπουγάτσα
Greek recipes in English: Visit MyGreekSalad.com
Υπέροχη συνταγή Bravo!